Yargıtay’daki odasında gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay’daki odasında gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 23:04

Yargıtay'dan sonra Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Danıştay da dün FETÖ’nün darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltı kararı bulunan üyelerine jet disiplin işlemi yaptı. AYM, darbe soruşturması kapsamında gözaltına alınan iki üyesi Alparslan Altan ve Erdal Tercan hakkında dün üyeliklerini düşürmek için disiplin soruşturması başlattı.

Haberin Devamı

48 ÜYENİN GÖREVİNE SON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen 48 Danıştay üyesinden bazıları gözaltına alınmıştı. Danıştay Başkanlık Kurulu dün bu üyelerle ilgili disiplin işlemlerini görüşerek görevlerine son verdi. AYM üyeleri Altan ve Tercan da aynı soruşturma kapsamında evlerinden gözaltına alınmışlardı. AYM Başkanlığı gözaltındaki iki üyeyle ilgili iddiaları araştırmak üzere dün ‘ön soruşturmacı’ olarak raportör atadı. Raportör, raporunu AYM Genel Kurulu’na sunacak. Bu rapor doğrultusunda toplanacak Kurul, soruşturma yapılması kararı verirse 3 kişilik bir heyet görevlendirilecek.

Darbe soruşturması kapsamında soruşturulan ve önceki gün Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu’nca düşürülen 7’si emekli 140 Yargıtay üyesi hakkında ise disiplin işlemi yürütülüyor. Soruşturma kapsamında polis Yargıtay ve Danıştay binalarında arama ve gözaltı yaptı. Balyoz cezalarını onayan eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul önceki gün Yargıtay’daki odasında gözaltına alındı. Dün sabah Yargıtay ve Danıştay’ın girişinde önlem alan polis, listelerden kontrol ederek üyeleri içeri aldı.

Haberin Devamı

70 ÜYEYE GÖZALTI

Yargıtay kaynakları Hürriyet’e, haklarında gözaltı kararı çıkarılan Yargıtay üyelerinden dün mesai saati bitimine kadar 70’e yakınının teslim olarak veya gözaltı yapılarak, Emniyet’e sevk edildiği bilgisini verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!