Yargıtayda 133 yargıç boşa çıktı: Kozmik hakime de soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Yargıtayda 133 yargıç boşa çıktı: Kozmik hakime de soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 22:57

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, dün olağanüstü bir karara imza atarak, haklarında ‘silahlı FETÖ üyesi olmak’tan soruşturma başlatılan 133 Yargıtay üyesinin yetkilerini kaldırdı.

Haberin Devamı

Ankara Başsavcılığı’nın silahlı terör örgütü üyesi olmaktan hakkında soruşturma açtığı Yargıtay üyeleri arasında çarpıcı isimler dikkat çekiyor. Listede Balyoz davasında mahkûmiyetleri onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul ve karar veren üyelerin tamamı yer aldı.

Başsavcılığın gözaltı kararı çıkardığı isimler arasında 2 YSK üyesi de bulunuyor. Yargı paketine karşı bildiri hazırlayıp okuyan üyeler de soruşturma kapsamına dahil edildi. Bu karar Yargıtay tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Yargıtay’ın 140 eski üyesi, silahlı terör örgütü üyeliğinden hâkim karşısına çıkacak. Bu üyelerden biri de Genelkurmay’ın ‘kozmik odası’nda arama yapan emekli hâkim Kadir Kayan.

Tatil günü olmasına rağmen olağanüstü yapılan toplantıda Kurul oybirliğiyle, 140 Yargıtay üyesinin 7’si emekliye ayrıldığı için 133’ünün yetkilerini kaldırdı. Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, 140 üyenin Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine de karar verdi. Disiplin Kurulu’nun üyelerle ilgili işlem yaparak meslekten çekilmeye davet kararı vereceği öğrenildi. Üyelerin bir daha Yargıtay’a alınmayacakları kaydedildi. Yargıtay yönetiminin bu kararı yüksek mahkemeden gözaltı olmaması için aldığı belirtildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!