"Yardım paketlerinden Haberal'ın haberi yok"

Güncelleme Tarihi:

Yardım paketlerinden Haberalın haberi yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2011 17:49

CHP Zonguldak 1’inci sıra milletvekili adayı Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın seçim çalışmalarını yürüten ekibinin, bazı köylerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara, içinde makarna, un, çay gıda maddelerinin bulunduğu yardım kolisi dağıttığı iddia edildi. Paketlerde Prof.Dr. Haberal’ın seçim broşürlerinin de bulunduğu belirtildi.

Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın Zonguldak’ta seçim propaganda çalışmalarını yürüten ekibinin, gittikleri köylerde muhtar ve belediye meclis üyeleri aracılığıyla belirledikleri ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketleri dağıttığı ileri sürüldü. Görevlilerin, içinde makarna, un, yağ, toz şeker, kuru fasulye, çay, pirinç, gofret, çikolata gibi gıda maddelerinin yer aldığı paketleri, belirlenen ailelerin evlerinin kapısına bıraktığı iddia edildi.

Merkeze bağlı Keller Köyü’nde de 15 ihtiyaç sahibi aileye yardım paketlerinden dağıtıldığı öne sürüldü. Kapısına yardım paketi bırakılan köy sakinlerinden Sabahattin Bozdoğan, paketin içinden Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın seçim broşürlerinin de çıktığını söyledi. Bazı köy sakinleri de görevlilerin ellerindeki listeye göre bazı evlerin kapısına yardım kolilerini bıraktıktan sonra köyden ayrıldıklarını kaydetti. Köy muhtarı Şaban Çevik ise birkaç gündür köyde olmadığını, yardım kolisi dağıtılmasından bugün haberinin olduğunu belirtti.

Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın kardeşi Prof.Dr. Ali Haberal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bugünkü Erzurum mitinginde halka hitap ederken eleştirdiği yardım paketlerinin dağıtılmasıyla ilgili bilgisinin bulunmadığını söyledi. Prof.Dr. Ali Haberal, "Propaganda çalışmalarında çok sayıda görevlimiz var. Kimin ne yaptığını bilmiyorum" dedi. CHP Zonguldak Milletvekili ve 2’nci sıra milletvekili adayı Ali İhsan Köktürk ise parti olarak yardım paketi dağıtmadıklarını, Prof.Dr. Haberal’ın kendi ekibinin ise böyle bir şey yapıp yapmadığından bilgisinin bulunmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!