Yardım konserine büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Yardım konserine büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2007 14:27

Haberin Devamı

RESİM: h-baz1,2,3...

AŞAĞI Saksonya Eyaletine bağlı Bad Zwischenahn’da Adapazarı'na bağlı Kırcaali Köyü'ne ambulans alınması için yardım konseri düzenlendi.

Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı ve Türk-Alman Parlamenterler Birliği Eşbaşkanı Thomas Kossendey (CDU) ve Bad Zwischenahn Belediye Başkanı Dr. Arno Schilling de konseri eşleriyle birlikte dinlediler.

İrfan Karacan yönetimindeki 30 kişilik Oldenburg Konservatuvarı Hoş ve Seda Yurttan Sesler Korosu ve Klasik Batı Müziği sanatçıları Olaf Wiegmann (piyano) bariton Ivo Berkenbusch’un ortak konseri 200 kadar dinleyiciye unutulmaz bir müzik akşamı yaşattı.

Bremen Alevi Akademisi yöneticileri Songül Aslan ve Funda Yaşa’nın akademiyi temsilen katılıp destek verdikleri yardım konseri Türk müziği ve atı klasik müziği buluşturdu.

Haberin Devamı

Thomas Kossendey konser öncesi yaptığı konuşmada böyle anlamlı bir konserde bulunmaktan sevinç duyduğunu belirterek, "Kırcaali Köyü büyük depremden en çok zarar gören bölgeler arasında. Oradaki insanlara biraz olsun yardımda bulunmak bize mutluluk veriyor" dedi.

Belediye Başkanı Dr. Arno Schilling, "Ambulansın alımı için sadece bu konserde değil tüm Bad Zwischenahn’da çeşitli etkinlikler ve bağışlar oluyor. Bankalarda özel hesap numaralı açtık. En kısa zamanda ambulans alınıp Kırcaali’ye gönderilecektir" diye konuştu.

Yardım kampanyasını koordine eden komitenin başkanı Kırcaalili Aydın Aktaş, "Türk ve Almanlar elbirliğiyle güzel bir dayanışma içindeyiz. Köyüm adına hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Oldenburg Konservatuvarı Hoş Seda ve Yurttan Sesler Korosu konserde Türk sanat ve klasik müziği parçalarının yanı sıra Barış Manço’nun parçalarını da seslendirdi. Alman bariton Ivo Berkenbusch üç opera parçası seslendirdikten sonra "Güzel Türkiye" şarkısı Olaf Wiegmann’ın piyano müziği eşliğinde Türkçe okuyarak davetlilere hoş bir sürpriz yaptı. Wiegmann ve Berkenbusch dakikalarca alkışlandılar. Konser solist Semiha Yenidoğan ile devam etti. Son bölümde bağlama üstadı Ali Temiz sahne aldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!