Yarbay'ın ailesinin müdahilliğine ret

Güncelleme Tarihi:

Yarbayın ailesinin müdahilliğine ret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 10:58

İntihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ailesinin "Amirallere suikast iddiası" davasına müdahil olma talebi reddedildi.

Haberin Devamı

“Amirallere suikast girişimi” davasının  soruşturma aşamasında intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın yakınlarının davaya  müdahil olarak katılma talebi mahkemece reddedildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında söz  alan sanık avukatları, salonun küçük olması nedeniyle uygun şartlarda savunma  yapamayacaklarını belirterek, mahkeme heyetinden salona kendileri için bir masa  konulmasını istedi. Bunun istek kabul edildi ve avukatlar için salona masa  konuldu.

Duruşmada, davanın soruşturma aşamasında intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın  yakınları Ahmet Tatar, Fatma Tatar, Nilüfer Tatar, Haydar Tatar ve Hürriyet  Ünver, davaya müdahil olarak katılma talebinde bulundu.

Bu talebe ilişkin mahkeme heyetine sunduğu dilekçeyi okuyan Ali Tatar'ın  ağabeyi Ahmet Tatar, Ali Tatar'ın ailesi olarak davanın soruşturma süresince  uğradıkları haksızlıklar nedeniyle müdahil olmak istediklerini belirtti.

Ali Tatar'ın 5 Aralık 2009 tarihinde tutuklandığını, bu tutukluluğun  hiçbir maddi kanıta dayanmadığını savunan Tatar, kardeşi Ali Tatar'ın serbest  bırakıldıktan sonra 18 Aralık 2009'da tekrar tutuklandığını anlattı.

“Bu haksız uygulamayı kabul edemeyen kardeşi Ali Tatar'ın hayatına son  verdiğini” ifade eden Ahmet Tatar, “Kardeşimin psikolojisi bu olaylardan  olumsuz yönde etkilenmiştir. Soruşturma safhasında ele geçirilen belgelerin  kimler tarafından yazıldığı, nerelere servis edildiğini bilme hakkımız olduğunu  düşünüyorum. Ali Tatar adına ve hukuk adına müdahil olmak istiyoruz. Talebimizin  reddini de kabul ediyoruz ama biz bu davada sözümüzü söyleyeceğiz. Bu davanın Ali  yanının karanlıkta kalmasına gönlümüz razı değil. Bu dava kin ve nefretin, linç  kültürünün nerelere varabileceğinin davasıdır. Bütün bu nedenlerden dolayı bu  davanın bir parçası olmak istiyoruz” diye konuştu.

Talebi görüşmek üzere duruşmaya 10 dakika ara veren mahkeme heyeti,  Yarbay Ali Tatar'ın yakınlarının davaya müdahil olarak katılma talebini  reddetti.

DAVAYA, İDDİANAMENİN ÖZETİNİN OKUNMASIYLA DEVAM EDİLİYOR
       
“Amirallere suikast girişimi” iddialarına  ilişkin 9'u tutuklu 19 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması, iddianamenin  özetinin okunmasıyla sürüyor.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında,  tutuklu sanık teğmenler Faruk Akın, Sinan Efe Noyan, Alperen Erdoğan, Burak  Düzalan, Yakut Aksoy, Tarık Ayabakan, Ülkü Öztürk, Ali Seyhur Güçlü ve Sezgin  Demirel ile tutuksuz sanık teğmenler Halit Mehmet Ergül, Barbaros Mercan, Fatih  Göktaş, Burak Amaç, Burak Özkan, Yiğithan Göksu, Oğuz Dağnık, Koray Kemiksiz,  Albay Mehmet Orhan Yücel ve Levent Çakın'ın kimlik tespiti yapıldı.

Duruşma, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nuri Ahmet Saraç tarafından  iddianamenin özetinin okunmasıyla devam ediyor.
    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!