Yaralı madenciler helikopterle sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

Yaralı madenciler helikopterle sevk edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2010 15:59

BALIKESİR'in Dursunbey İlçesi'ndeki kömür madeninde yaşanan grizu patlamasında yaralanan ve Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan işçilerden 3'ü, Sağlık Bakanlığı'na ait 3 ayrı ambulans helikopterlerle İstanbul ve Ankara'ya nakledildi.

Sağlık Bakanlığı'na ait üç 112 Acil Servis ambulans helikopteri bugün saat 12.30'da Atatürk Stadı'na indi. Balıkesir Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralı işçilerden 3'ü, ambulanslarla stada getirildi. Ardından işçiler helikopterlere taşındı. Yaralılardan Hasan Hüseyin Karacan Ankara Numune, Ramazan Can ve Sedat Babacan ise İstanbul Bağcılar Yanık Tedavi Merkezi'ne yollandı. İşçilerin kendinde olmadığı ve narkozla uyutulduğu gözlendi. Sedat Babacan'ın durumunun Ramazan Can ve Hasan Hüseyin Karacan'a oranla daha iyi olduğu ifade edildi.
Yine Balıkesir'de tedavi gören işçilerden Ömer Yüksel'in de dün Ankara Numune Hastanesi'ne gönderildiği açıklandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Çalışkan, “Yaralı maden işçilerinin yüz ve vücutlarında yanıklar vardı. Özellikle akciğer ve böbreklerinde sorunlar yaşıyorlar. İşçiler hastanede stabil hale getirilip, solunum desteği yapıldı. Helikopterlerle yanık merkezlerine gönderildiler” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!