Yanlış Paul Young’ı öldürdüler

Güncelleme Tarihi:

Yanlış Paul Young’ı öldürdüler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dün bazı gazetelerde ‘‘Ünlü rock şarkıcısı Paul Young öldü’’ şeklinde bir haber yayınlandı. Haber doğruydu, hakikaten bir Paul Young ölmüştü ama ölen ‘‘o’’ Paul Young değildi...

ŞİMDİ size bir iyi bir kötü haberimiz var. Kötü haber: Paul Young öldü. İyi haber: Paul Young ölmedi. Haklı olarak ‘‘Nasıl yani?’’ diyorsunuz. Hemen açıklıyoruz...

Eski Genesis elemanı Mike Rutherford'un kurmuş olduğu Mike & The Mechanics'teki Paul Young, önceki gün maalesef hayata gözlerini kapattı. 53 yaşındaki Paul Young'ın ölümü Mike & The Mechanics'in plak şirketi olan Virgin Records'un internet sayfasında duyuruldu.

Zaten ne olduysa bu duyuru yüzünden oldu. Duyuruyu aynen ve doğru bir şekilde Türkçeleştiren Anadolu Ajansı, haberi servise koydu.

Ne Reuters'de, ne AP'de ne de başka bir ajansta kendine yer bulamayan bu haber, Türk basını tarafından inanılmaz derecede önemsendi. Çünkü Paul Young'lar karıştırıldı.

1980'lerin hemen başında yıldızı parlayan ve memleketimizde de çok sevilen Paul Young'ın öldüğünü düşünen bazı gazeteler, haberi ‘‘O’’ Paul Young'ın fotoğrafıyla yayınlayınca iş içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Oysa bugün 44 yaşında olan Paul Young, Come Back & Stay'in klip çekimleri sırasında tanışıp aşık olduğu ve evlendiği karısı Stacey ve ikisi kız biri oğlan üç çocuğuyla Büyük Britanya'da mutlu mesut yaşamakta.

Love of The Common People, Wherever I Lay My Hat gibi unutulmaz şarkılara imza atmış olan Paul Young, 1990'larda Zucchero ile beraber söylediği Senza Una Donna dışında pek büyük bir hit yakalayamadı.

Ama küçük salonlarda konser vermeyi sürdürüyor. Hatta öldü diye üzülen refiklerimiz, 9 Eylül'de Oxford'taki Bullingdon Arms'a uğrayıp Paul Young'ı dünya gözüyle bir kez daha görüp, içlerini rahatlatabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!