Yanınızda bulundurmanız gerekenleri unutmayın

Güncelleme Tarihi:

Yanınızda bulundurmanız gerekenleri unutmayın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2006 00:00

Bu yıl 1 milyon 679 bin adayın başvurduğu ÖSS yarın yapılıyor. Tek oturumda iki aşamalı gerçekleştirilecek Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Türkiye’de 150 merkezde saat 09.30’da başlayacak. 195 dakika sürecek sınav için 5 bin 23 binadaki 78 bin salon kullanılacak. Sınavda 230 bin görevli çalışacak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSS’ye girecek adaylara seslenerek "Önemli bir sınav, ama endişeye gerek yok" dedi. Adaylardan, "telaşa kapılmamalarını" isteyen Prof. Yarımağan, çok önemli yedi uyarıda bulundu.

BELGESİ ULAŞMAYANLAR

Adres yetersizliği, değişikliği ve yanlış yazım gibi nedenlerle ÖSS sınav giriş belgesi eline ulaşmayan öğrenciler, büyük şehirlerde posta işleme merkezlerine, diğer illerde ise kendilerine en yakın dağıtım merkezine nüfus cüzdanları ile başvurup belgelerini, bugün de alabilecekler. Adaylar, posta işleme ve dağıtım merkezlerinin irtibat telefonlarını www.ptt.gov.tr adresinden veya sitedeki "bize ulaşın" irtibat linkinden öğrenebilirler.

Soru ve cevaplar internette

ÖSYM, yarın yapılacak 2006-ÖSS’nin soru ve cevaplarını internetten yayınlayacak. Soru ve cevaplar, yarın saat 16.00’da http://yayin.osym.gov.tr adresinden açıklanacak. Yine ulusal ve yerel televizyon kanallarında da sadece yarın 16.00’dan itibaren, basında da ertesi gün bir kereye mahsus olmak üzere kullanılabilecek ve yayımlanacak.

Unutmayın

Cep telefonu, hesap ve fotoğraf makinesi yasak

Tanınmanızı engelleyecek biçimde giyinmeyin

sınava gireceğiniz salonu önceden görün

Sıranız uygun değilse kontrplakla önleminizi alın

Sınava zamanında gidin, evinizden erken çıkın

Tuvalet izni vakit kaybıdır. İstismar etmeyin
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!