Yangınların yüzde 93’ü bilinçsizlikten

Güncelleme Tarihi:

Yangınların yüzde 93’ü bilinçsizlikten
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2008 00:07

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarının yüzde 93’ünün vatandaşların bilinçsizliğinden çıktığını söyledi.

Eroğlu, Akdeniz bölgesi açısından çok sıkıntılı bir mevsim yaşadıklarını hatırlatarak, sadece önceki gün çok kritik alanlarda 32 orman yangını çıktığını söyledi. Eroğlu, "2007 yılı sonunda orman yangınlarında kullanılmak üzere 400’e yakın arazöz ve diğer iş makineleri ile yangın söndürme ekipmanları aldık. Şu anda her taraftaki ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Dün 32 yerde çıkan yangın bu ekiplerin ve ekipmanların sayesinde gece 12’lerde söndürüldü" dedi.

Rüzgarda anız yakmış

Yangınların kendi kendine olmadığını hatırlatan Eroğlu, şöyle dedi: "Gülnar’daki yangında, vatandaşımızı biri saatte 60 kilometre hızla esen rüzgarda anız yakmış. Kendi yaktığı anızda kendi köyü yandı, iki insanımızı kaybettik. Bu durumlar bizi gerçekten yaralıyor. Bu tamamen vatandaşın dikkatsizliği. Ormanın yanında o rüzgarda anız yakmak ne demek? Diğer taraftan Selçuk’ta çıkan orman yangının sebebi ise yine vatandaşların kullanmadıkları bir takım sandıkları yakmasından kaynaklanıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!