Yanan ‘Prenses Zeynep’ yatı, olduğu yerde battı

Güncelleme Tarihi:

Yanan ‘Prenses Zeynep’ yatı, olduğu yerde battı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2009 08:08

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi Yalancı Boğaz Mevkii'nde geçen Cuma günü motor dairesinde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangından harap olan ‘Prenses Zeynep’ adlı lüks yat, olduğu yerde battı. Yatın sadece burun kısmı su üzerinde kaldı.

Haberin Devamı

LÜKS YAT BÖYLE YANMIŞTI - FOTO GALERİ

SÜPER LÜKS YAT PRENSES ZEYNEP'İN FOTOĞRAFLARI

Karadeniz Yatçılık'a (KARYAT) ait 50 metre boyundaki Prenses Zeynep'in, yangının güçlükle söndürülmesinin ardından etrafı güvenlik şeridine alındı. Açıkta alargada bekleyen lüks yat, dün sulara gömüldü. Sadece burun kısmı deniz üzerinde kalan yattaki yangın konusundaki inceleme devam ettiği için sonunun ne olacağına henüz karar verilemedi.

Gökova ve Hisarönü körfezinin en çok tanınan yatlarından biri olan Perens Zeynep'in sahibi KARYAT yetkilileri, “Bizim için manevi değeri çok yüksekti” dedi. Yatın ne zaman sudan çıkartılacağının kesinleşmediğini, incelemenin halen devam ettiğini bildiren yetkililer inceleme sonuçlarına göre yatın ne yapılacağının belirleneceğini söyledi.

İstanbul Tuzla Tersanesi’nde, 1994 yılında toplam 12 milyon dolar harcanarak ‘Süheyla Sultan’ ve ‘Prenses Esra’ adlı yatlarla beraber yaptırılan ‘Pereses Zeynep’, son derece lüks ve modern teknoloji ile donatılmıştı. Hem misafirlerin konforunu, hem de seyir keyfini maksimuma çıkaran yatta, klima, tüm kabinlerde TV, CD/DVD player, minibar bulunuyordu. Bugüne kadar İspanya, ABD, İngiltere, Almanya, Rusya, Kuveyt, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere pek çok değişik ülkeyi dolaşan Prenses Zeynep, işadamları, sanayiciler, kraliyet ailesi mensupları ve ünlü sanatçıları ağırlamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!