Yamaç paraşütüyle ormana düştü

Güncelleme Tarihi:

Yamaç paraşütüyle ormana düştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2011 21:23

ZONGULDAK’ın Kilimli Beldesi’nde 33 yaşındaki Muzaffer Kılıç, yamaç paraşütüyle yaklaşık 50 metre yükseklikten ormanlık alana düştü. Yere düşerken ağaçların hızını kestiği Muzaffer Kılıç, yaralı kurtuldu.

Haberin Devamı

Olay, saat 17.30 sıralarında Kilimli Sahili yakınındaki ormanlık alanda meydana geldi. Özel bir sürücü kursunda direksiyon eğitmenliği yapan Muzaffer Kılıç, yamaç paraşütü eğitmeni Muharrem Kılıç ile birlikte Göçükaltı Tepesi’nden paraşütleriyle art arda havalandı. Kilimli Sahili’ne inmeyi hedefleyen iki paraşütçüden Muzaffer Kılıç, sahile yaklaştığı sırada bir anda dengesini kaybetti. Muzaffer Kılıç, sahildeki görgü tanıklarının anlattığına göre yaklaşık 40-50 metre yükseklikten hızla ormanlık alana düştü.

Sahilde balık tutanları izlerken Muzaffer Kılıç’ın düştüğünü gören Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü’nde tahlisiye teknikeri olarak çalışan 35 yaşındaki Cengiz Acar ile arkadaşı 41 yaşındaki Cihan Gümüşkaya, koşarak olay yerine gitti. Ormanlık alanda bir süre tırmanan Acar ve Gümüşkaya, Muzaffer Kılıç’ı yerde yaralı buldu.

Kısa süre sonra gelen 112 Acil Servis ekibi, Kılıç’a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Daha sonra sedyeye konularak ormandaki patika yoldan aşağıya indirilen Kılıç, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Kılıç’ın vücudunda kırıklar olduğu, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Muzaffer Kılıç’ın sedye ile ormandan indirilmesine de yardımcı olan Cengiz Acar ve Cihan Gümüşkaya, ilk bulduklarında yaralının baygın olduğunu söyledi. Acar, "Paraşütçü bir anda kendi etrafında dönmeye başladı. Sonra 40-50 metre yükseklikten yere çakıldı. Biz koşarak gittik ve kurtardık. Önce ağaçların üzerine düşmüş. Ağaçlar hızını kesmiş. Bulduğumuzda yerdeydi. Ağaçlar hızını kesmese durumu çok kötü olabilirdi" dedi.

Paraşütüyle sahile inen Muharrem Kılıç ise yamaç paraşütü için hava ve rüzgar koşullarının elverişli olduğunu, arkadaşının iniş yerini şaşırıp panik yapmış olabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!