Yalova iftar ve sahur vakti 2016 - Yalova imsakiye

Güncelleme Tarihi:

Yalova iftar ve sahur vakti 2016 - Yalova imsakiye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 11:05

11 Ayın Sultanı Ramazan geldi. Dün gece milyonlarca Müslüman sahura kalktı ve Ramazan’ın ilk orucu için niyet etti. Oruç tutanlar şimdi iftar ve sahur vakitlerini merak ediyor. Peki Yalova'da iftar ve sahur vakti saat kaçta? İşte Yalova ilinin iftar ve sahur vakitleri...

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı imsakiyeye göre Türkiye’de ilk iftar vaktine Hakkari ilimiz ulaşacak. İftar vaktine son ulaşacak ilimiz ise Edirne olacak. Peki Yalova iftar ve sahur vakti ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı Vakit Hesaplama Birimi’nin verdiği bilgiye göre Türkiye’de ilk imsak Ardahan’da 03.10’da, aynı gün son imsak 04.27’de Muğla ilimizde yaşanacak.İftar heyecanı Ramazan’ın ilk gününde Hakkari’de 19.23’te yaşanırken, aynı günün son iftarı ise 20.42’de Edirne’de açılacak.
Ramazan’ın son günü için Iğdır, 03.50’de son sahuru yaparken, İzmir ise 05.02’de imsağı son karşılayan ilimiz olacak.Ramazan Ayı’nın en son iftarını ise 20.03’te Edirne ilimiz yapacak.

İŞTE YALOVA İFTAR VE SAHUR VAKİTLERİ!

Yalova iftar ve sahur vakti 2016 - Yalova imsakiye


Camiler mahyalarla süslenecek…

Haberin Devamı

Ramazan ayında camiler, mahyalarla süslenecek. “Camilerde iki minare arasına gerilen ipler üzerine kandil veya elektrik ampulleriyle yazı yazılması” olarak tanımlanan mahya,  diğer Müslüman ülkelerde olmayan, Türklere mahsus bir sanat olarak biliniyor. Ayet, hadis ve özlü sözlerin yer alacağı mahyalar, Ramazan gecelerine ayrı bir renk katacak. Bu yıl camilere asılacak mahyalarda yer alacak ifadeler şunlar:
“Ey Allah’ın kulları, kardeş olunuz. Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz.Selamı aranızda yayınız.En güzel örneğimiz, Sevgili Peygamberimizdir. Cennet, cömertler yurdudur.En değerli miras, güzel ahlaktır.Güleryüz, sadakadır. Hesaba çekilmeden önce kendini hesaba çek.Müslümanlar kardeştir.”


RAMAZAN AYINDA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN BAZI BESLENME ÖNERİLERİ
1. Ramazan ayında iftar ve sahuru iki ana öğün olarak düşünmek ve beslenme programınıza iftardan belirli bir süre sonra 2 ara öğün daha eklemek yeterli beslenmenizi sağlıyor. İftarda kahvaltı yapar gibi domates, peynir, zeytin ve ekmek gibi besinlerle orucunuzu açmak uzun süre aç kalan midenizi yormuyor. Kahvaltılık atıştırmalıklardan sonra az yağlı et yemekleri, sebze veya salata seçeneklerini deneyebilirsiniz. 
2. Kan şekerini hızlı yükselten beyaz ekmek, pilav ve makarna gibi yiyecekler yerine bulgur pilavı, tam buğday ekmeği veya kepekli makarna tercih etmek uzun süre tok kalmanıza yardım ediyor. 
3. İftarda kızartmalar veya çok yağlı yemeklerdense ızgara, haşlama veya fırında pişirme yöntemleriyle hazırlanmış yemekler tercih etmek gün boyunca aç olan midenizi yormuyor. 

Haberin Devamı

4. Lif yönünden zengin besinler tüketmek bu dönemde oluşabilecek kabızlık gibi sorunları önler. Kepekli tahıllar, kuru baklagiller ve yulaflı besinler lif yönünden zengin yiyeceklerle örnek verilebilir.

5. İftardan sonraki ara öğünlerde bolca kuruyemiş tüketmek vücuda gerekli olan vitaminleri sağlıyor. Fındık, badem, ceviz ve kuru meyve atıştırmak ramazan ayını daha sağlıklı geçirmenizi sağlıyor.

6. İftardan sahura kadar olan dönemde bol bol su içmek gün boyunca oluşabilecek susuzluk ihtiyacını gidermek açısından önem taşıyor. Bu zaman aralığıda en az 2 litre su içmeye özen gösterin.

 

 

BAKMADAN GEÇME!