Yakışıksız ama Erdoğan yalancı

Güncelleme Tarihi:

Yakışıksız ama Erdoğan yalancı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 00:00

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın kendisiyle ilgili sözlerinin yalan olduğunu söyleyerek, “AK Parti ne veriyorsa biz 5 katını vereceğiz dediğimi iddia etmiş. Bu sözler yalan. Başbakan’a yalancı demek yakışıksız diyeceksiniz ama yalancıya başka ne denir ki?” dedi.

Haberin Devamı

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KARS'TA - FOTO GALERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan’a yalancı demek yakışıksız diyeceksiniz ama, yalancıya başka ne denir ki” dedi. Kılıçdaroğlu, dün yazılı bir açıklama yaparak, Başbakan Erdoğan’ın kendisiyle ilgili sözlerine şu sert yanıtı verdi: “Sayın Başbakan İstanbul’da konuşurken beni kastederek, ‘AK Parti ne veriyorsa biz 5 katını vereceğiz’ dediğimi iddia etmiş. Bu sözler yalan. Başbakan’a yalancı demek yakışıksız diyeceksiniz ama yalancıya başka ne denir ki? Bugüne kadar yüzlerce açıklama, binlerce konuşma yaptım. Hiçbir açıklamamda veya konuşmamda AKP ne veriyorsa biz 5 katını vereceğiz diye bir söz söylemedim. Başbakan bu yalanı söyledikten sonra, ‘Kemal Kılıçdaroğlu ikide bir (ben geldiğim zaman Tayyip Erdoğan’a Türkiye’yi dar edeceğim) diyor. Kılıçdaroğlu, sen anamuhalefet partisinin grup başkanvekilleri arasında bulundun, elinde dosyalarla dolaştın. Madem senin elinde bu tür dosyalar vardı, niye savcılara teslim etmedin, hesap sormadın’ demiş. Başbakan’ın sözleri ilkesiz, tutarsız, yanlış, bunun neresini düzelteyim. Elimde bulunan Deniz Feneri ile ilgili belgeleri savcılığa gönderdim. Yıl geçti, Almanya karar verdi, bizde henüz dava açılmadı. El yazılı rüşvet dağıtımıyla ilgili not defterini gönderdim. Kasanda tutuyorsun. Ayrıca hesap sorup sormayacağımı dokunulmazlığın kalkınca göreceksin. Şimdi dokunulmazlığın var. O zırhı sırtından çıkardığın gün nasıl hesap sorduğumuzu herkes görecek.”
KCK kelepçesi doğru mu
Kılıçdaroğlu, dün Kars ve Muş’taki mitinglerinde de konuştu. “Seçilmiş belediye başkanlarını önce topladılar, kuyruğa dizdiler, ellerini kelepçelediler. Sonra fotoğraf çektirdiler. Doğru mu bu?” sözleriyle KCK tutuklularını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: “Başbakan demokrasi anlayışına sahipse, gelsin 12 Eylül’ün demokrasi ayıbı olana yüzde 10 barajını kaldıralım. Biz yeni CHP’yiz. Demokrasiye ve özgürlüklere inanıyoruz. TSK’nın iç hizmet kanunun 35. maddesi var. Bu maddeye göre darbe yapılıyor. Kaldırılması için kanun teklifi verdik, gündeme almadılar. Kim kaçtı, AKP kaçtı. Teklifim mecliste duruyor. Faili meçhulleri araştıralım dedik, 6 önerge verdik kim reddetti? AKP reddetti. Eğer insan haklarına saygın varsa faili meçhulleri araştırırsın. Sayın Başbakan birkaç gündür benimle ilgili olarak da ‘SSK Genel Müdürlüğü döneminde yolsuzluk vardı’ diyor. Eyvallah. SSK ile ilgili sen gel, tek başıma seninle karşılaşmaya söz veriyorum. Ama benim karşıma çıkamaz. Rahmetli babamın bir sözü vardı, ‘Sen doğru dur eğri belasını bulur.’ Biz doğru duracağız.”

Haberin Devamı

Kars’ta  barış güvercinleri

Haberin Devamı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Kars’ta yaptığı konuşmada, hükümeti kastederek, “Ben bunların her yere ulaşan dallarını silkeliyorum, siz de gövdesini silkeleyin. Sabah akşam zam haberleri geliyor. ‘Zamcı Recep’ diyorum da haksızlık mı yapıyorum? Kaynağı ‘Nereden bulacaksınız?’ diyorlar. Biz biliriz kaynağı nereden bulacağımızı. Hortumları keseceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu, konuşma yaptıktan sonra vatandaşların alkışlarıyla güvercinler uçurdu. Başbakan’ın mitinginden dönen konvoya yapılan saldırı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tahsis edilen koruma sayısı artırıldı. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine gitmek üzere Malatya Havaalanı’na gelen Kılıçdaroğlu’nun koruma sayısının iki katına çıkarıldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!