Yahnici: Temiz toplumun yolu temiz polisten geçer

Güncelleme Tarihi:

Yahnici: Temiz toplumun yolu temiz polisten geçer
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, toplumun kirlenmesine yol açanlarla mücadele edeceklerini belirterek, ``temiz toplumun yolunun temiz polisten geçtiğini'' bildirdi.

Yahnici, bir gazetede yer alan röportajında emniyet teşkilatı ile ilgili değerlendirmelerinin, Türk dış politikasını sıkıntıya soktuğuna dair iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Söz konusu röportajdapolisi suçlamadığını, kendisinin 30 yıllık bir polis dostu olduğunu, polislerin sorunlarıyla bizzat ilgilendiğini bildirdi. ``Polis düşmanı'' nitelemelerine yanıt veren Yahnici, şunları kaydetti: ``Benim ifadelerimde yer alan 'polis' sözcüğü genele ait bir tanımlama; geneli ifade adına kullanılmış bir tabir değildir. Eğer gayri meşruya karışmış bir polis veya polisler varsa, alınması gocunması gereken kişiler onlardır. Kaldı ki onların da alınmaya, gocunmaya hakları olamaz. Bu ülkenin bütün namuslu insanlarının, ister siyasetçi ister polis'namussuz, hırsız, sahtekar' vb. sözlerden alınmalarını gerektirecek bir şey olamaz. Benim sözüm 'uyuşturucu kaçakçılığından pay alan' ithamıdır. Böyle bir olaya karışmamış ve pay almamış olanların sineceği bir durum ortada yoktur.''

Temiz polisin ``bir avuç kirliliğe bulaşmış'' meslektaşını savunmaya geçmemesi gerektiğini bildiren Yahnici, ``Temiz toplumun yolunun temiz toplumdan geçtiğini unutmamalıyız'' dedi. Kirliliğe karışmış, toplumun kirlenmesine yol açanlar kim olursa olsun onlarla ``kavgalarının'' olduğunu vurgulayan Yahnici, ``Röportajdaki 'polis' sözcüğünü, bu ayırımı yaparak değerlendirmek gerekir'' diye görüş bildirdi. Yahnici, kimsenin devletten güçlü olmadığını, olmaması gerektiğini de kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!