Yağmur Samsun’u ikinci kez vurdu

Güncelleme Tarihi:

Yağmur Samsun’u ikinci kez vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2007 12:02

SAMSUN’u 4 gün aradan sonra ikinci kez sel vurdu. Sabah saat 08.00’de başlayan ve yaklaşık 45 dakika süren gök gürültülü sağanak yağış, daha önce bir çok ev ve işyerinin su bastığı Ağabali Caddesi'nde etkili oldu. Cadde nehir görünümü alırken, işe gitmek için evden ayrılan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Geçen cuma günü bir can alan, onlarca araç, bini aşkın ev ve işyerini sular altında bırakan, cadde ve sokakları çökerten, ağaçları ve elektrik direklerini söken sel, Samsun’u ikinci kez vurdu. Saat 08.00’de başlayan gök gürültülü sağanak yağış sonucu Atatürk Bulvarı’nda su yüksekliği 40 santimetreyi buldu. Bu nedenle yol trafiğe kapatıldı. Uzun araç konvoyları oluştu. Alt geçitler de su yükselmesi nedeniyle yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Yağmurun şiddetini artırmasıyla birlikte Emniyet Müdürlüğü ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri alarma geçti.

AĞABALİ NEHİR GİBİ

Bir önceki selde yolun çöktüğü, yüzlerce ev ve işyerinin sular altında kaldığı Ağabali Caddesi, son selde en çok etkilenen bölge oldu. Altyapının yenileme çalışmalarının sürdüğü cadde yine nehir görünümünü aldı. Yine bazı işyerlerini su bastı.

Haberin Devamı

VATANDAŞLARIN ZOR ANI

Şiddetli yağmura sabah işlerine giderken yakalanan Samsunlular da büyük zorluklar yaşadı. Nehir görünümündeki caddenin karşısına geçmeye çalışanlar düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Vatandaşlar birbirlerinin ellerini tutarak karşı tarafa geçti.

AĞAÇLAR SÖKÜLDÜ

Yine bir önceki selin etkili olduğu Barış Bulvarı’nda da sel meydana geldi. Asfalt zemin çöktü, dev çukurlar oluştu. 56’lar semtinde sel suları bir ağacı yerinden söktü. Emniyete Müdürlüğü ile bağlantılı olan yol yaklaşık yarım saat trafiğe kapandı. Şehirlerarası otobüs terminalinin çıkışında bulunan ana yolda su ve çamur birikmesi sonucu kapandı.

TAHLİYE SÜRÜYOR

İtfaiye ekipleri selin yaşandığı bölgelerde ev ve işyerlerinde motopompla sel sularını tahliye etmeye başladı. Selden Sanayi bölgesi de etkilendi. İşyerleri, çalışanlar tarafından sel sularından temizleniyor. Samsun’da son selde 50’ye yakın ev ve işyerini su bastığı belirtildi.

ÖĞRENCİLER SINAVI KAÇIRDI

Samsun-Bafra karayolunun Samsun şehir içindeki Atatürk Bulvarı’nın selden kapanması nedeniyle bazı üniversite öğrencileri Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ndeki bütünleme sınavlarına katılamadı. Sınavlarda yeterli geçme notunu alamayan ve bu dersler için açılan sınava katılamayan öğrenciler, kendilerine yeni bir hak verilmesi çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

PANKARTLI PROTESTO

Bu arada selin büyük ölçüde zarar verdiği Ağabali Caddesi’ndeki esnaf, Büyükşehir Belediyesi’ni astıkları pankartla protesto etti. ‘Geçmiş olsunla olmuyor. Zararımız ne olacak? Ağabali mağdurları’ pankartını caddeye asan mağdurlar, kendilerine bir an önce yardım edilmesini istedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!