Yağcılıkta son nokta

Güncelleme Tarihi:

Yağcılıkta son nokta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2008 19:18

ANKARA Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, memleketi Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde babasının isminin verildiği parkın açılışında gözyaşlarını tutamadı. İstememesine rağmen babasının bu parka adının verildiğini söyleyen Nevin Gökçek, “Babam yaşasaydı gurur duyardı” dedi.

Haberin Devamı

Akçakoca Belediyesi'nin yaptırdığı hizmet binası ile Osman Gülen Gençlik Parkı'nın açılışları yapıldı. Hizmet binasının açılışına TBMM Başkanı Köksal Toptan, Düzce Valisi Bülent Kılınç, AKP Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Metin Kaşıkoğlu ve Celal Erbay, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Akçakoca Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu, Nevin Gökçek, daire müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı. 4 milyon YTL'ye mal olan 8 bin metrekarelik kapalı alana sahip 4 katlı binanın açılışı ardından, TBMM Başkanı Toptan ve beraberindekiler binayı gezdi.

/images/100/0x0/55eabdd6f018fbb8f893c410

HAYIRLI DAMAT

Toptan daha sonra Zonguldak'a geçti. Saime Toptan yanında oturan Nevin Gökçek'e, “Gazetede çıkan haberleri gördün mü?” diye sordu. Nevin Gökçek ‘hayır' anlamında kafasını yukarı kaldırırken, Saime Toptan ise “Hayırlı damat, kayınpederinin adını parkta yaşatıyor” dedi.

Haberin Devamı

Çuhallı Plajı'nda daha önce Yüzbaşı Galip Öztürk Kordon Boyu'nun bulunduğu alana Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek'in desteğiyle Akçakoca Belediyesi'nin yaptığı ve Gökçek'in kayınpederinin adının verildiği Osman Gülen Gençlik Parkı'nın açılışında konuşan Nevin Gökçek duygulandı. Nevin Gökçek, parkın protokol dahilinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak yapıldığını bildirerek, şöyle dedi:

/images/100/0x0/55eabdd6f018fbb8f893c412

“İstememe rağmen babamın adını bu parka verdiler. Gurur duydum, onur duydum. Babam yaşamış olsaydı çok gurur duyardı. Onu rahmetle anıyorum. Babam 92 yaşında öldü. 15 yaşından bu yana Çuhallı Çarşısı'nın temel taşlarından birisiydi. Ben buradaki parka buradaki tüm eşrafların isminin verilmesini isterdim. Parkın isminin değişmesi gerekiyorsa, onurlu gururlu insanların toplu isimlerini verecek meclis kararının alınmasını istiyorum. Babamın ismini meclisten geçiren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.”

Akçakoca Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu, Nevin Gökçek'in kendisine telefon açtığını anlatırken, “Burada şehit yüzbaşı varmış, o parka onun ismini yazın' dedi. Burada bir çeşme vardı. O çeşmeyi söktüm yenisini yaptım. Aynı ismi yazdım. Onu ismini tekrar yazdım. Kim park yapımında yardım ederse onun ismini yaşatmaya hazırım. Kim olursa olsun” dedi. Çiloğlu, Nevin Gökçek'e katkılarından dolayı plaket verdi. Daha sonra park gezildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!