'Ya arsamı ya da paramı verin'

Güncelleme Tarihi:

Ya arsamı ya da paramı verin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 12:23

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin bulunduğu arazinin bir kısmının kendisine ait olduğunu söyleyen 46 yaşındaki Yaşar Karakaş, belediye yetkililerinin kendisini kandırdığını söyleyerek dava açtı.

Haberin Devamı

Karakaş, terminalin bulunduğu arsanın bin 327 metrekaresinin kendi tapulu malı olduğunu belirterek, "Araziyi kamulaştırmak için dava açtıkları zaman belediye bana 86 bin YTL verdi. Kabul etmedim. Bilirkişi arazimin değerinin daha fazla olduğunu tespit edince kamulaştırma davasından vazgeçip arsamı benden habersiz sattılar. Şimdi ya paramı verecekler ya da ben arsamı istiyorum" dedi.

 

Samsun BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından 2001 yılında yapımına baÅŸlanan Yusuf Ziya Yılmaz Åžehirlerarası Otobüs Terminali'nin yapıldığı 60 bin metrekarelik alanın bin 327 metrekaresinin kendisine ait olduÄŸunu ileri süren çiftci YaÅŸar KarakaÅŸ, BüyükÅŸehir Belediyesi hakkında "KamulaÅŸtırmasız el atma" sebebiyle arsasının elinden alındığını ileri sürerek 120 bin ytl'lik tazminat davası açtı. Kendisine ait tapulu arazisine belediyenin 86 bin ytl verdiÄŸini söyleyen KarakaÅŸ, "Verdikleri parayı kabul etmedim. Bu sefer yetkililer 3.Asliye Hukuk Mahkemesine kamulaÅŸtırma bedelinin tespiti için dava açtı. Ancak bu dava devam ederken belediye terminalin inÅŸaatını bitirip 12 AÄŸustos 2006 tarihinde 23 milyon YTL'ye sattı.ÂBu sıradaÂbilirkiÅŸi benim arsamın deÄŸerinin 119 bin 500 ytl olarak tespit edince, belediye davadan vazgeçti. Ancak 'VereceÄŸiz' dedikleri halde beni bu güne kadar oyalayıp paramı halen vermediler. Ben de ÅŸimdi kendilerine dava açtım. Ya benim arsamın parasını verecekler ya da arsamı. Otobüslerin yolcu indirip bindirdiÄŸi peronların bir kısmı benim arazimde bulunuyor" dedi.

 

Haberin Devamı

ARSAYI BELEDÄ°YE HABERSÄ°Z SATTI

 

Yaşar Karakaş'ın avukatı Ata Giritli, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı işlemin hukuksal bir dayanağı olmadığını ileri sürerek, "4650 sayılı kamulaştırma kanununda değişiklik yapılması hakkında kanunun 1. maddesi incelendiğinde idarelerce yeterli ödenek temin edilmeden kamulaştırma işlemlerine başlanılmaz denilmektedir. Oysa belediye kamulaştırma davasından vazgeçtikleri gibi müvekkilimin arsasını da ondan habersiz bir şekilde sattılar. Biz bilirkişinin tespit ettiği miktarı istiyoruz. Maddi ve manevi tazminat hakkımızı ise saklı tutuyoruz" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

20 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 60 bin metrekarelik bir alanda inÅŸaatınaÂ2001 yılındaÂbaÅŸlanan Yusuf Ziya Yılmaz Åžehirlerarası Otobüs Terminali 12 AÄŸustos 2006 tarihinde tamamlandı. Günlük bin 700 araç giriÅŸ çıkışı ile 50 bin yolcu kapasiteye sahip bulunan terminal de 48 yazıhane ve 55 seyahat firması ve acente , lokanta , cafe, tuvalet ve market gibi iÅŸyerleri bulunuyor. Terminal 21 AÄŸustos 2006 tarihinde KDV hariç 23 milyon ytl'ye Büyük Ä°stanbul Otobüs Ä°ÅŸletmeleri A.Åž. satıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!