WSJ haberine Ankara'dan ilk tepkiler

Güncelleme Tarihi:

WSJ haberine Ankaradan ilk tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 13:11

Türk keşif uçağının Suriye hava sahasında vurulduğunu öne süren Wall Street Journal'ın iddiasına siyasi partilerden ilk tepkiler gelmeye başladı.

Haberin Devamı

MHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ ŞANDIR: HÜKÜMET SORULARA YANIT VERMELİ

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, ABD gazetesinde çıkan haberle ilgili olarak hükümetin toplumun kafasındaki sorulara yanıt vermesini istedi. Hükümetin toplumu doğru bilgilendirmesi gerektiğini söyleyen Şandır, olayın gizliliğini koruduğunu, birçok uluslararası yayında farklı iddialar gündeme geldiğini anımsattı.

Şandır şöyle konuştu:

/images/100/0x0/55eb08fbf018fbb8f8a6c70d
“Çeşitli rivayetler var. Ama bilinen tek gerçek Türkiye Cumhuriyeti'ne ait bir uçak, Suriye tarafından düşürülmüştür. Sebebi de bellidir. Olay, Türkiye-Suriye meselesinden ziyade, küresel güçlerin bölgede güç gösterisidir. Türkiye, bu savaşın yanında olmamalıdır. Türkiye, bölgede barışın, huzurun, işbirliğinin adresi olmalıdır.

Haberin Devamı

Biz MHP olarak bunu milli mesele olarak tanımladık. Hükümeti gerekenleri yapması konusunda destekleyeceğimizi, ifade ettik. Ancak herkesin gündeminde olan sorulara da hükümet yanıt vermelidir. Bunun sorumluluğu hükümete aittir. Toplumu doğru bilgilendirmelidir. Ondan sonra da bu toplumun milli meselesi haline getirilmelidir.”

CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ İNCE: TÜRKİYE TOKAT YEMİŞ BİR ÜLKEDİR

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ise Ortadoğu’da taşeronluğa soyunanların başlarına bunların geleceğini tahmin etmeleri gerektiğini söyledi. Dış politikada Kasımpaşalılığın, kabadayılığın sökmeyeceğini belirtti.

Türkiye’nin geldiği noktanın sorumlusunun AKP, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu olduğunu ileri süren İnce, “Uçağımız düştü, karşılığını veremedik. Pilotlarımız kayıp, pilot elbisesi giyip poz veriyor. Türkiye, onuru kırılmış, incitilmiştir. Türkiye, Ortadoğu’nun jandarması değildir. Eş başkanı değildir. Onuru kırılmış, tokat bir yemiş bir ülkedir. Mahallede sürekli kavga eden şımarık çocukları, babaları gelir kurtarır. Bizim başbakan da şımarık çocuk gibi sürekli kavga ediyor, bakalım onu da Obama’sı gelip kurtaracak mı, göreceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!