Windows Starter Edition tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Windows Starter Edition tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2006 14:32

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, hedeflerinin bilişimi Anadolu'ya, gençlere ve KOBİ'lere taşımak olduğunu söyledi.

Microsoft Türkiye'nin 2006 yılının ilk çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ve önümüzdeki döneme ilişkin hedefleri düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Toplantıda, Windows'tan Sorumlu Ürün Yöneticisi Halil Gökoğlu da ilk olarak Bill Gates tarafından duyurulan, Windows Starter Edition'un tanıtımını yaptı.

Türkiye'deki PC sahipliğini etkileyen faktörleri ekonomik şartlar, PC fiyatları ve taksitlendirme, PC faydasının farkındalığı olarak sıralayan Gökoğlu, “Temel bir kullanıcının yapabileceği her şeyi bu bilgisayarla daha uygun fiyata yapmak mümkün” dedi.

Gökoğlu, ürünün ilk defa bilgisayarla tanışacaklar ve kısıtlı bütçeye sahip kişiler için ideal olduğunu kaydederek, ürün hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Ürünün aynı zamanda sadece 3 programın çalışmasına izin verdiğini ve 256 megabayt hafızayı desteklediğine işaret eden Gökoğlu, “İlk bilgisayarım” kampanyasına da değinerek, Türk Telekom liderliğinde çalışmaların devam ettiğini, hazırlıkların neredeyse son aşamaya geldiğini, 1 ay gibi bir sürede kampanyanın başlatılabileceğini söyledi.
Gökoğlu, kampanyada Türk Telekom ve Intel'in koyduğu hedefin yılda 500 bin yeni satış olduğunu anımsatarak, 2 sene için 2 milyon adetlik satışın amaçlandığını, bunun yüzde 30'unun Windows Starter Edition'dan gelmesinin beklendiğini aktardı.

Çağlayan Arkan da yeni ürüne ilişkin soruları yanıtlarken, amaçlarının başarılı olmak ve pazarı büyütmek olduğunu belirterek, ”Bu, internet kullanıcılarının sayısını artırmak için tasarlanan bir ürün” dedi.


Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, toplantıda yaptığı konuşmada, bilişimle kalkınma vizyonunun hayata geçirilmesi için önemli çalışmalar gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirterek, bu dönemde Anadolu Turu ve Hedef Bilgi Toplumu Turu etkinlikleri gibi yurt çapına yayılan etkinliklerle, KOBİ'ler, genç yazılımcılar ve akademik dünya ile bir araya geldiklerini anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!