Güncelleme Tarihi:
Lansmanın ardından Türkiye’de de satışa sunulan yeni işletim sistemi; sunucu güvenliği, işletme verimliliği ve performansı gibi yönleri ele alınarak konuklara anlatıldı. Windows Server 2003, 5 Mayıs 2003 tarihinde Sheraton Otel’de yapılacak toplantıyla Ankara’da da tanıtılacak.
Yeni ürünün özelliklerinin 3 boyutlu animasyonlar ve video gösterileriyle anlatıldığı tanıtım toplantısında açılış konuşmasını Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga yaptı. Windows Server 2003’ün sunucu teknolojisinin geldiği son noktayı temsil ettiğini vurgulayan Maga, “Windows Server 2003, zamanla yarıştığımız bugünün iş dünyasında bilgiye her zaman, her yerden ve her cihazdan ulaşmak için geliştirilen .NET vizyonunun temel taşıdır. Windows Server 2003, şirketin potansiyelini ortaya çıkaran, daha az kaynakla daha fazlasını başarmak için geliştirilen bir işletim sistemi. Microsoft Türkiye olarak 10. yılımızı kutladığımız 2003 yılında böyle önemli bir ürünü Türkiye’deki kullanıcılarla buluşturmak bizim için bir mutluluk kaynağı” dedi.
Windows Server 2003’ün Türkiye lansmanı, Microsoft – Bnet işbirliğiylewww.microsoft.com/turkiye/windowsserver2003 adresinden canlı olarak yayınlandı. Ankara lansmanının ardından, tüm toplantıların aynı adres üzerinden Windows Media 9 Servisleri ile yayınlanacağı duyuruldu.
Güvenilir Bilgi İşlem kampanyasıyla bir çalışma başlatan Microsoft, 13 bin Windows geliştiricisinin güvenlik incelemesi odaklı eğitimi için 200 milyon dolarlık yatırım yaptı. Bu çalışmalar kapsamında Windows kodları detaylı bir şekilde incelenerek güvenlik testinden geçirildi. Windows Server 2003 de bu yaklaşımın ilk ürünü olma özelliği taşıyor.
Lansman öncesinde 550 bin beta sürümü incelenen Windows Server 2003, müşterilerin ihtiyaçları temel alınarak geliştirilen bir sunucu yazılımı.
Microsoft ayrıca yeni 64-bit AMD işlemcilerini destekleyecek 64-bit Windows XP ve Windows Server 2003 versiyonları da geliştireceğini açıkladı. 64-bit versiyonlar mühendislik ve bilimsel projelerle, finans hizmetleri, çevrimiçi işlemler, veri ambarları, dijital içerik, video montaj ve bilgisayar destekli tasarım çalışmalarında daha verimli bir çalışma ortamı sağlıyor.