Wall Street reformuna kritik destek geldi

Güncelleme Tarihi:

Wall Street reformuna kritik destek geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2010 15:20

Wall Street’i derinden etkileyecek finansal reformun Senato’dan geçmesi için gereken kritik oy seviyesine, ABD’de üç Cumhuriyetçi senatörün desteğini açıklamasının ardından ulaşıldı.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor

Obama yönetimi ve ABD Kongresi’ndeki Demokratlar tarafından sunulan ve uzun zamandır ertelenen reform tasarısının kabul edilmesi için 60 oy gerekiyor .

 

Massachusetts’in Cumhuriyetçi Senatörü Scott Brown, düzenlemenin “mükemmel” olmadığını ancak yeni bir mali çöküşü önlemeyi planlama açısından memnuniyet verici bir adım olduğunu söyledi ve reformu destekleyeceğini belirtti. Desteğini açıklayan diğer iki Cumhuriyetçi senatör ise Maine'dan Olympia Snowe ile Susan Collins oldu.

 

Washington’ın Demokrat Senatörü Maria Cantwell’in desteğiyle de Wall Street reformu daha önce düzenlemeyi eleştiren bazı senatörlerden onay almış oldu.

 

Haberin Devamı

Bu ayın başında ABD Temsilciler Meclisi düzenlemeyi onaylamıştı. Obama’nın sağlık reformundan sonra en fazla önem verdiği ikinci büyük düzenleme olan finansal reformun yasalaşması için Senato’dan geçmesi gerekiyor.

 

Brown, finansal reform için, “Bu düzenlemeyle, gelecekte gerçekleşme olasılığı bulunan finansal çöküşlerin önüne geçilecek, tüketiciler koruma altına alındıklarını bilecekler ve olası bir krizin faturası, vergiler aracılığıyla sıradan vatandaşa çıkarılmayacak” dedi.

 

Brown aynı zamanda, düzenlenmenin onaylanmasıyla birlikte işlerinin bitmeyeceğini, hükümetin krizle mücadele konusunda daha fazla finansal reforma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

 

*Bu haber Bloomberg'de, "U.S. Regulatory Bill Nears Passage With Republican Support" başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!