Wal-Mart: Çin malı dinozorları iade edin

Güncelleme Tarihi:

Wal-Mart: Çin malı dinozorları iade edin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 00:00

Dünyanın en büyük oyuncak üreticisi Mattel’in geçtiğimiz aylarda sağlığa zararlı olduğu için gerçekleştirdiği büyük geri çağrımın ardından şimdi de dünya perakende devi Wal-Mart mağazalarında satışa sunduğu Çin malı oyuncakları geri çağırdı. Wal-Mart yöneticileri, büyük setler halinde ve markasız olarak pazarlanan oyuncak hayvanların yüksek oranda kurşun içerdiğini açıkladı.

SAYI BİLİNMİYOR: Yapılan testler sonucunda Jelatin çantalar içinde satılan markasız oyuncakların yapıldığı malzemenin çocuklar için uygun olmadığını belirten Wal-Martsözcüsü Linda Blakley, oyuncaklarının üreticisinin ismini vermek istemedi. Şu ana kadar kaç setin satıldığı ve ne kadar zamandır satışta oldukları konusunda henüz bir sayı çıkartamadıklarını söyleyen Blakley, "Bir süredir bu oyuncakları satıyorduk. Ancak şimdi mağazalarımızı, bu oyuncakları raflarından indirmeleri konusunda uyardık" dedi.

KOMİSYON İLGİLENSİN: Amerikan Tüketici Güvenliği Komisyonu ve üretici firmayı bilgilendirip hemen geri çağırım kararı aldıklarına dikkat çeken Blakley, "Biz üreticinin adını Komisyona verdik. Şimdi Komisyon dilerse üretici ile bağlantı kurabilir. İsterse de satışı yapan perakendecilerle bağlantıya geçebilir. İzleyeceği yolu kendisi seçecek. Ancak, bu oyuncaklar hala piyasada mevcut" dedi. Linda Blakley sorunu çözebilmek için sisteme satışı engelleyen bir şifre koduklarını da ekledi.

FATURASIZ DA OLUR: Müşterilerin faturasız olarak başvurarak da geri vereceği 88 sentlik bu oyuncaklar "Dinazorlar", "Çiftlik hayvanları", ve "Orman hayvanları" olmak üzere farklı paketlerde satışa sunuluyordu. Wal-Martsektörde peş peşe gelen geri çağırımların ardından raflarında satışa sunduğu oyuncakları tek tek testten geçirterek aileleri rahatlayacağını açıklamıştı. Ancak, yapılan testler sonucunda perakendecinin sattığı tüm oyuncaklar aklanamadı.

SONUÇLARI DEĞERLENDİRECEK: Mağazasında satışa sunduğu ürünler için üreticilerden test dökümanı talep eden Wal Mart, sonuçları yeniden değerlendirmeye almayı planlıyor. Wal-Martbağımsız laboratuvarlarda gerçekleştirdiği testleri de yüzde 50 oranında artırmayı planlıyor. Çin malı ürünler yüzünden oyuncakendüstrisi son birkaç aydır zor günler yaşıyor. Mattel’in 1 milyon 500 bin oyuncağı geri çağırmasının yanısıra Hasbro Intertoy da oyuncak fırınlarını geri çağırmak zorunda kalmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!