Vural Savaş törenle emekli oldu

Güncelleme Tarihi:

Vural Savaş törenle emekli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2001 00:00



Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Yargıtay'da düzenlenen uğurlama töreni ile emekliye ayrıldı. Savaş, ''Vural Savaşlar gelip geçer, mühim olan Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşamasıdır'' dedi.

Savaş, eşi Nermin Savaş ile birlikte Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erol Öcal, Yargıtay Genel Sekreteri Uğur İbrahim Hakkıoğlu ile bazı üyeler Yargıtay cumhuriyet savcıları, Yargıtay tetkik hakimleri ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı çalışanlarının alkışlarıyla Yargıtay'ın Başbakanlık'a bakan protokol kapısına geldiler.

Vural Savaş, "Nereye geldiysem, Yargıtay'daki arkadaşlarımın oylarıyla geldim" diyen Savaş'ın, makam arabasından çalışma arkadaşlarına el sallarken, hüzünlendiği ve gözlerinin dolduğu görüldü.

Savaş'a ilgili yönetmelik gereği Başbakanlık tarafından Opel Vectra marka yeni bir araç tahsis edildi. Başbakanlık ayrıca, önümüzdeki gönlerde Savaş'a bir de konut tahsis edecek.

Savaş'ın korumaları da görevlerini sürdürecekler.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na seçilen Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Sabih Kanadoğlu ise Pazartesi günü Anıtkabir'i ziyaretinin ardından görevine başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!