Güncelleme Tarihi:
BEDELİ FAKİR ÜLKELER ÖDÜYOR
“Günümüzde çatışma ve savaşlardan sonra insanları yerlerini terk etmeye zorlayan sebeplerin başında çölleşme sorunu geliyor. Bu olumsuz tablonun en büyük mağdurları da az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdir. Endüstrileşmiş ülkelerin yapmakta olduğu tahribatın bedelini fakir ülkeler ödemektedir. Sadece belli ülkelerin çıkarlarını merkeze alan yaklaşımlarla bu sorunu çözemeyiz. Toplumdan kopuk bir çevrecilik yaklaşımının başarılı olması mümkün olmaz. Bugün hepimizi etkileyen bu küresel sorunun esas sebebi, insanın kendisine, çevresine ve kadim değerlere yabancılaşmasıdır. Kutsalı ve metafiziği hayatından çıkaran insan, kendisiyle beraber çevresine de yabancılaşmıştır. Kendi dışında her şeyi ötekileştiren, öteki olarak tanımladıklarına da hiçbir değer vermeyen bu bakış açısı maalesef son üç asra damga vurmuştur.
Batılı ülkelerin vatandaşları için en temel hak olarak kabul edilen hayat hakkı, demokrasi ve özgürlükler, Suriye halkına lüks olarak görüldü.
DÜNYA 3 MAYMUNU OYNADI
Filistin’de onurlarını koruyanların hakları ayaklar altına alınırken tüm dünya adeta üç maymunu oynadı. Hani demokrasi? Hani hak ve özgürlükler? Demokrasi sadece egemen güçler için mi var? Demokrasi, hak ve özgürlükler, az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeler ve o ülkelerin insanları için geçerli değil mi? İnsana sadece ve sadece insan olduğu için değer vermeyen böyle bir anlayışın, küresel güvenliği ve huzuru sağlaması sözkonusu olamaz. Vicdanların çölleştiği bir dünyada toprağın çölleşmesini önlemek mümkün değildir. Önce vicdanları adaletle, saygıyla, barışla, merhametle zenginleştireceğiz ki toprakları da kurtarabilelim.”
KANAAT ÖNDERLERİYLE BULUŞTU
CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu’daki 16 şehirden gelen 61 kanaat önderiyle bölgedeki son durumu görüştü. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan ve basına kapalı olan görüşmeye Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu da katıldı. (ANKARA)