Vicdan azabına dayanamadı, canına kıydı

Güncelleme Tarihi:

Vicdan azabına dayanamadı, canına kıydı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2009 20:12

ÇORUM’un Şahinkaya Köyü’nde 67 yaşındaki Müslim Demir, kavga sırasında attığı yumrukla kalp hastası komşusu 76 yaşındaki Arap Akça’nın ölümüne neden oldu. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ancak vicdan azabına dayanamayan Demir, bugün köyünde tabancayla intihar etti.

Şahinkaya Köyü’nde çiftcilik yapan Arap Akça ile Müslim Demir arasında geçen hafta perşembe günü arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü. Kavgaya 63 yaşındaki Müslüm Ağır da karıştı. Kavga sırasında Demir, kalp hastası olan komşusu Akça’ya yumruk attı. Aldığı darbe sonucu yere düşen Arap Akça, olay yerinde hayatını kaybetti. Demir ve Ağır jandarma tarafından gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan iki zanlı tutuksuz yargılanmak üzere dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Karara itiraz eden Cumhuriyet Savcısı Müslim Demir’in tutuklanmasını istedi. Bunun üzerine bir üst mahkemeden Demir’in tutuklanma kararı çıkarıldı. Diğer taraftan Akça’nın kesin ölüm sebebinin tespit edilmesi için ceset Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Yakalama emrinin çıkartıldığından habersiz köyüne dönen Müslim Demir, bugün evde yalnızken yakın akrabalarını ve arkadaşlarını arayarak vedalaştı.

“Vicdanım hiç rahat değil. Katil olarak yaşayamam” diyen Demir, telefonunu kapattıktan sonra ruhsatsız silahıyla kafasına ateş ederek yaşamına son verdi. Silah sesi üzerine eve gelen komşuları Demir’in cansız bedeniyle karşılaşınca jandarmaya haber verildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!