Venedik'te Stone kazası

Güncelleme Tarihi:

Venedikte Stone kazası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl 57'nci kez düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali, Clint Eatwood'un Space Cowboy filminin gösterimi ile başladı. Açılış töreninde Eastwood'a Özel Altın Aslan Ödülü'nü vermek için Venedik'e gelen Sharon Stone, hiç istemeden tatsız bir kazaya sebep oldu. Stone'u, Lido Adası'na götüren sürat motorunu takip eden paparazzilere ait iki motor, kanalın ortasında çarpıştı.

AVRUPA'nın en köklü sinema festivallerinden biri olan Uluslararası Venedik Film Festivali, dün akşam Clint Eastwood'un hem yönettiği, hem de oynadığı, yarışma dışı gösterilen Space Cowboy adlı filmiyle başladı.

Açılış töreninde beyazperdenin deneyimli aktör- yönetmeni Eastwood'a meslekteki başarılarından dolayı Özel Altın Aslan Ödülü verildi. Eastwood ödülünü, Holywood'un en güzel kadın yıldızlarından Sharon Stone'un elinden aldı.

Kanalda kaza

Gazeteci eşi Phil Bronstein ile Venedik'e gelen Sharon Stone, büyük ilgi gördü. Hatta, hiç istemediği bir kazaya da sebep oldu. Havalimanından, festivalin yapıldığı Lido Adası'na sürat motoru ile götürilen Stone'u görüntülemek isteyen paparazzilerle dolu olan iki tekne, kanalın ortasında çarpıştı. Su alan motorlardan biri batarken, diğerinde bir paparazzi kafasını tekneye vurarak yaralandı.

Festivalin en heyecanlı bölümü kuşkusuz 17 filmin Altın Aslan için mücadele edeceği Uluslararası Yarışma. Robert Altman'ın Dr. T and the Woman, İranlı Jafer Panahi'nin Dayareh (Daire), Sally Potter'ın The Man Who Cried adlı yapıtları Altın Aslan'ın en güçlü adayları arasında gösteriliyor.

57. Venedik Film Festivali'nin Uluslararası Yarışma bölümünde seçici kurul başkanlığını Milos Forman üstleniyor.

Venedik Film Festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da sinema dünyasının, özellikle de Hollywood'un ünlülerine evsahipliği yapıyor. Richard Gere, James Garner, İsabelle Huppert, Liv Tyler, Christina Ricci, Michelle Pfeiffer, Harrison Ford, Nathalie Baye, Laura Linney, Tommy Lee Jones, Donald Shutterland, Woody Allen, Harvey Keitel, Jon Bon Jovi, John Turturro Johnny Deep, Venedik'e yeni filmleriyle konuk olan ünlüler.

Türkiye'nin hiçbir dalda katılamadığı Venedik Film Festivali'nde toplam 154 film gösterime girecek.

Feskival, Martin Scorsese ustanın İtalya'ya Yolculuğum adlı filmi ile 9 Eylül'de sinemaseverlere veda edecek.

Grant gelemedi

Festivale gelmesi beklenen aktör Hugh Grant, nişanlısı Liz Hurley ile tekrar barışınca İtalya yerine İrlanda'ya gitmeye karar verdi. Woody Allen'ın Small Time Crooks filminde başrolü oynayan Grant, 6 Eylül'de bu filmin tanıtımı için düzenlenen toplantıya katılacaktı.

Gere'in balayı

Robert Altman'ın Dr. T and the Women filminde bir jinekologu canlandıran Richard Gere, Venedik'e sevgilisi Carey Lowell ile geldi. Gere, Cipriani Oteli'ne kapanarak bir ön balayı yaşayacağını ‘‘Burada harika günler beni bekliyor’’ mesajı ile duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!