Veli Göçer'in tahliye talebi red edildi

Güncelleme Tarihi:

Veli Göçerin tahliye talebi red edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2006 14:16

Marmara Depremi'nde Yalova'da yaptığı ve sattığı bazı binaların yıkılması sonucu “birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verdiği” gerekçesiyle yargılanan Veli Göçer ile mimar İsmet Kösebalaban'ın tahliye talebi mahkemece reddedildi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Veli Göçer ve mimar İsmet Kösebalaban, avukatlar Abdülkadir Çiçek, Semra Coşkun Tuna ile müşteki Salim Çakır katıldı.

Duruşmada söz alan sanık avukatı Tuna, müvekkili Kösebalaban'ın sağlık problemlerinin her geçen gün daha da arttığını ve iyi bir bakıma ihtiyacı olduğunu belirterek, bu nedenle tahliyesine veya gerekli tedbirlerin alınmasına karar verilmesini istedi.

Daha önce Yalova ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen depremler nedeniyle açılan davalarda 2 seneden fazla ceza verilmediğini ifade eden Tuna, bu nedenle müvekkilinin tutuklu kaldığı süre de dikkate alınarak tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Daha sonra söz alan Veli Göçer'in avukatı Abdülkadir Çiçek de müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi.
Veli Göçer ise yıkılan Çamlık Sitesi'nin 180 metre yanındaki apartmanların da yıkıldığını, bunlar için 1'er yıl ceza verildiğini belirterek, “O binanın da oturma izni alınmamıştı, ama müteahhidi 1 yıl ceza aldı. Her şey eşit, bizim sitenin aynısı... Onlar dışarıda ben 25 aydır tutukluyum, 60 aydır içerdeyim. Bu durum bir çelişkidir. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, davanın seyriyle ilgili eksikliklerin tamamlanmasına, Veli Göçer ve İsmet Kösebalaban'ın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 17 Ağustos 1999'da meydana gelen depremde yaptırdıkları binaların yıkılması ve 117 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle sanıklara verilen 25'er yıl hapis cezasına ilişkin kararı bozmuştu. Yargıtay, bazı usul eksiklikleri ile 1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren yeni Türk Ceza Kanunu'nu, bozma kararına gerekçe göstermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!