Vekiller içmeden ‘sarhoş’

Güncelleme Tarihi:

Vekiller içmeden ‘sarhoş’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2013 00:00

TBMM’de ‘Güvenli Trafik Projesi’ tanıtımına katılan milletvekilleri, ‘altı bira ya da üç duble rakı’ etkisi yaratan ‘sarhoş gözlüğü’nü takınca olanlar oldu. Gözlüğün etkisini, AK Parti’li Nurettin Nebati özetledi: “Alkol adamı perişan ediyor.”

Haberin Devamı

DÜNYA Sağlık Örgütü (WHO) koordinasyonunda yürütülen ‘Güvenli Trafik Projesi’, milletvekillerinin katılımıyla tanıtıldı. Hiç alkol kullanmayan birinin başını, altı bira veya üç duble rakı içmiş kadar döndüren ‘sarhoş gözlüğünü’ takan milletvekilleri, renkli görüntüler sergiledi. Meclisin bahçesinde düzenlenen etkinlikte, milletvekilleri, önce 360 derece dönen emniyet kemeri simülasyon aracını sonra sarhoş gözlüğünü denedi.

VEKİLLER İÇMEDEN 'SARHOŞ' / FOTOGALERİ

MUHALEFET DİREKSİYONDA

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, 180 derece dönerken çok zorlandığını belirtirken, “Emniyet kemeri iki kez hayatımı kurtardı. 8 takla atan araçtan sağ kurtulmuştum” dedi. Aracın arka tarafında oturan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de şoför koltuğundaki CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’e “Direksiyonu muhalefete teslim ettiğiniz zaman başımızın 360 derece döndüğünü gördük” esprisini yaptı. Simülasyon aracı testinden sonra milletvekilleri, ‘sarhoş gözlüğünü’ taktılar. Takan da 130 ile 150 promil alkol almış birinde olduğu gibi baş döndürüp görüşü bulanıklaştıran gözlüğü takan milletvekilleri, çizilen düz yolda yürüyemezken, basmaları gereken yerdeki ayak izlerini de takip edemediler. Nurettin Nebati ‘sarhoş gözlüğü’ deneyiminden sonra, “Alkol adamı perişan ediyor. Alkol nasıl bir keyif veriyor. Doğru yolu kaybettiriyor” yorumunu yaptı. Polis Akademisi öğretim görevlilerinden Tuncay Durna da 25 yılda 40-50 bin kişinin terörden öldüğüne değinerek, “Trafikte bunun beş katını kaybettik. Ağır yaralanmaların yüzde 50’sini emniyet kemeri takarak önleyebilirdik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!