Vekilden 4 kişinin öldüğü köye taziye ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Vekilden 4 kişinin öldüğü köye taziye ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2009 12:19

MUŞ Vali Vekili İlyas Gün, Mescitli Köyü’ne giderek, geçen hafta sonu çıkan silahlı kavgada ölen 4 kişinin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Taziye evlerinde Vali Vekili Gün’den köydeki okulun bakımının yapılmasını isteyen köylülerden Mikail Çapan, 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayın cahillikten kaynaklandığını, eğitimle bu sorunu yeneceklerini söyledi.

Geçen cumartesi günü, merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Mescitli Köyü'nde arazi ve ot anlaşmazlığı nedeniyle akraba iki aile arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen kavgada köy muhtarı Mehmet Emin Yıldırak (35), eski muhtar Hüseyin Yüksel (40), çocukları Masum (25) ile Mithat Yüksel (20) öldü, 5 kişi de yaralandı. Mescitli Köyüne giden Vali Vekili İlyas Gün, ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Geniş güvenlik önlemlerinin sürdüğü köyde, taziye evlerini ziyaret eden Vali vekili Gün’den vatandaşlar okulun onarılmısı istedi. Muhtarın ölümü nedeniyle muhtarlık görevini vekaleten yürüten Mikail Çapan, “İnsanlarımız cahil olmasaydı bu üzücü olayları yaşamayacaktık. Çocuklarımızın okuyarak cahillikten kurtulmasını istiyoruz. Yoksa bu olaylar daha çok yaşanır.” dedi.

Okulun tamiratının yapılması konusunda gerekenin yapılacağını belirten Vali Vekili İlyas Gün, “Okul en kısa sürede onarılacak. Ayrıca öğretmen lojmanı da yapılacak. Gelecek eğitim- öğretim döneminde çocuklar yenilenen okullarında ders başı yapacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!