Vejetaryen Türk mutfağının kitabı yazıldı

Güncelleme Tarihi:

Vejetaryen Türk mutfağının kitabı yazıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2001 00:00

Bodrum'da "Çöp toplayan teyze" lakabıyla tanınan ünlü çevreci Günseli Tamkoç'un yazdığı "Vejetaryen Türk Mutfağı" adlı kitap, Kültür Bakanlığı'nca yayımlandı.Türkiye'de "Derin ekoloji" kavramının yerleşmesi için çaba harcayan ve 1998 yılında hayata veda eden Tamkoç'un kitabında, Türk mutfağının seçkin sebze yemeklerinin yanı sıra et kullanılmadan yapılan börek, dolma, pilav, çorba ve salatalar ile tatlı tarifleri yer alıyor.Anadolu'nun sebze ve meyve ürünlerinin zenginliği nedeniyle kişisel yaşamında da vejetaryenliği tercih eden Tamkoç'un kitabında, köylerde yaptığı araştırmalar sırasında öğrendiklerinden de yararlanarak hazırladığı, Türk mutfağının sebze ağırlıklı yemek tarifleri bulunuyor.Kitapta, taze fasulye, bamya, bezelye, bakla, kereviz, ıspanak, pırasa, kabak, havuç gibi sebzelerin pişirme yöntemleri ile sebzeli pilav, börek ve çorba çeşitleri, "imam bayıldı", "yaprak sarma", "lahana dolma", "pirinçli ıspanak", "mücver", "Saray Usulü Enginar" gibi Türk mutfağına özgü yemeklerin tariflerine yer veriliyor.(a.a)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!