Vedat Türkali 85 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Vedat Türkali 85 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2004 11:35

Sinemacı, yazar, şair Vedat Türkali, 85'inci yaşını ailesi, dostları ve sevenlerinin katılımıyla düzenlenen törenle kutlandı. Arsen ve Can Gürzap'ın sunduğu gecede Türkali'yle ilgili bir de belgesel gösterildi.

Haberin Devamı

 "1 Mayıs'tan 1 Mayıs'a Vedat Türkali Yılı"nın ilk etkinliği olan "Dostları Vedat Türkali'nin 85. Yaş Gününü Selamlıyor" kutlaması Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde yapıldı.
 
DİSK; KESK; Türkiye Yazarlar Sendikası, Kürt Enstitüsü, İHD, Barış Anneleri, SESAM, Sene-Sen'in de aralarında bulunduğu 40'ı aşkın demokratik kitle örgütü, sanatçılar, yazarlar, gazeteciler tarafından gerçekleştirilen gecenin sunuculuğunu tiyatro sanatçısı Arsen Gürzap ile Can Gürzap yaptı.

Türkali'nin ailesinin yanı sıra sinema, tiyatro sanatçıları, okurlarının katıldığı gecede ilk konuşmayı Türkali'nin torununun kızı Ceren yaptı. Ceren, elindeki kırmızı karanfili salondakilere göstererek, "Elime'bu solcuların çiçeği' diye karanfil tutuşturdular. Burada olan olmayan bütün solcular adına bu çiçeği dedeme veriyorum" diyerek, Türkali'ye çiçeği verdi.

Haberin Devamı

Utku Umut'un hazırladığı Vedat Türkali hayatından kesitlerin yer aldığı belgesel gösteriminin ardından, yönetmen Atıf Yılmaz, Ertem Gönenç, Vecdi Sayar, Sönmez Atasoy, Türkan Şoray, Demirtaş Ceyhun, Akın Birdal, Ataol Behramoğlu Türkali ile ilgili anılarını anlattılar.

Heyecanlı bir şekilde sahneye çıkan Türkan Şoray, "Hayatımda çok önemli yeri var. Genç yaşlarımda bana verdiği kitaplarla hayatı başka şekilde görmemi sağladı. Hayatın en çok korktuğu kişi" diye konuştu.

Gazeteci Celal Başlangıç ise, Türkali'nin politik kimliğini"Benim için bu yıl Merih Pirhasan ve Vedat Türkali Yıldıır" diyerek, doğum günü pastasını kesti ve mumları üfledi. Gece, Onur Akın'ın müzik dinletisiyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!