Vatan'da darbe öfkesi

Güncelleme Tarihi:

Vatanda darbe öfkesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 23:36

Türkiye’ye kâbus yaşatan 15 Temmuz Kalkışması sırasında panzerlerin kapattığı İstanbul Vatan Caddesi’nde binlerce insan toplanıyor. Hepsini buluşturan ortak nokta: Bir daha darbe girişimi olmaması için toplandık...

Haberin Devamı

KİMSE BANA BAŞINI KAPAT DEMEDİ

Vatan Caddesi’ne Beylikdüzü’nden geldiğini söyleyen Meral Koç, “Şu anda bulunduğumuz caddede iki gün önce tanklar vardı. Şimdi biz buradayız. Dolayısıyla öfkeliyiz. Ülkemize bunu yaşatanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı. Biz burada olduğumuz sürece asla bir daha darbe olamaz. Ben başı açık olan bir kadınım. İlk günden beri buradayım. Kimse bana ‘Başını kapat, burada ne işin var?’ demedi. Bundan sonra kimsenin benim yaşam tarzıma müdahale edeceğini düşünmüyorum. Aslında bu darbe gerçekleştirilseydi insanların yaşam tarzına müdahale edilecekti” dedi.

SİLAHSIZ HALK, ÜLKENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Darbe girişimi sırasında camide olduğunu söyleyen Unkapanı Salih Paşa Camisi İmamı Metin Eren, “O gece arkadaşlarla namaza duruyorduk. Arkadaşlara Boğaziçi Köprüsü’nün askerler tarafından kapatıldığı mesajı geldi. Ne olduğunu anlamadık. Bir arkadaşımız ‘Bunlar darbe yapmasın?’ dedi. Biz de güldük. Çünkü bugünün Türkiyesi’nde böyle bir şey beklemiyorduk. Sonra darbe girişimi olduğunu öğrendik. Bu darbenin öncekilerden farkı şu oldu; halk darbeyi yapanlara darbe yaptı. Bu darbeye karşı çıkanlar silahsız, teçhizatsız olarak tankların üzerine çıktı. O insanlar bir ülkenin bir milletin kaderini değiştirdiler. Bugün burada bulunmamız kimsenin yaşam tarzını tehdit etmez. Yaşam tarzı meselesinde endişelenmeye gerek yok. Çünkü Allah, ‘dinde zorlama yoktur’ der” dedi.

Haberin Devamı

DİK DURUŞUNUZU TAKDİR EDİYORUM

Darbe girişimini CNN Türk’ten takip ettiğini söyleyen Adem Aloş da, “O gün havaalanına gittiğimde askerleri gördüm. Askere vurmaya çalışanlar oldu. Biz askeri linçten kurtarmaya çalıştık. O askerlerin linç edilmesine karşıyız. Çünkü o askerlerin hiçbir şeyden haberleri olmadığı yüzlerinden belli oluyordu. O gün cumhurbaşkanının konuşmasını CNN Türk’ten izledim. Esasında ben CNN Türk’ü beğenmiyordum ancak cumhurbaşkanının CNN Türk’te konuştuğunu görünce kendi kendime, ‘Acaba biz bu insanlar hakkında yanlış mı düşünüyoruz?’ dedim. Dik duruşunuzdan dolayı tebrik ediyorum. Demokrasiye sahip çıktınız” dedi.

Haberin Devamı

HALK BİLİNÇLENDİ TEHLİKEYİ ATLATTIK

Darbelere karşı halkta bilinç olduğunu söyleyen Mehmet Beşir Unlu, “1980 darbesini de gördüm. O zamanlar bilinçsizdik. Eskiden köylere bir asker gelirdi. 10 kişiyi koyun sürüsü gibi toplayıp götürürdü. Şimdi 10 asker gelse bir kişiyi götüremez. Halk bilinçlendi. Bu bilinçlenme de darbeyi engelledi. Dolayısıyla bundan sonra hiçbir şey olmaz. Tehlikeyi atlattık” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!