Vapur tekneyle çarpıştı

Güncelleme Tarihi:

Vapur tekneyle çarpıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 11:55

İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki yoğun sis yüzünden Dentur’a ait 42 metre uzunluğundaki yolcu teknesi "Erdem Karadeniz", Kabataş’tan Adalar’a giderken Sarayburnu açıklarında Şehir Hatları’nın "Kalamış" vapuru ile çarpıştı. 367 yolcusu bulunan motorda biri Arap turist 4 yolcu hafif yaralandı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait kurtarma botuyla kıyıya götürülen yaralılar, ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Büyük panik yaşanan gemide sarsılmadan dolayı çaylar devrildi. 11.10'da Kadıköy - Eminönü seferini yapan Kalamış isimli vapurda gerçekleşen olayda yolcular büyük korku yaşadı. Dentur yetkililerinin hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamaya göre, motor seferini gerçekleştiremeden geri döndü. Motor seferleri de iptal oldu. Çarpışmada 4 yolcu hafif yaralandı.

PANİK ANLARI CEP TELEFONU KAMERASINDA / WEB TV

Kazaya karışan yolcu teknesi Kadıköy’e çekildi. Teknenin üst katındaki yolcu bölümünde hasar oluştuğu görüldü. Önünde hasar oluşan Şehir hatları vapuru ise Sarayburnu’na getirildi.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / FOTO GALERİ

Çarpışmadan kısa bir süre önce vapurda sirenler çaldı ancak gezi motorunun çarpmasına engel olunamadı. Şehirhatları vapuru iskeleye yanaşarak yolcularını indirdi.

Yolcular o anı anlattı

İstanbul Boğazı'nda etkili olan yoğun sisin görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle bir yolcu teknesiyle sürtüşen ‘Kalamış’ isimli vapur Sepetçiler Kasrı’nın bulunduğu kıyıya yanaştırıldı. O sırada vapurun içinde bulunan yolcular kaza anını anlattı.

Haberin Devamı

Görgü tanıklarından Yakup Yüceol, “Her taraf sisliydi, gözükmüyordu. Biz çok hızlı gitmiyorduk. Karşıdan bir tur teknesi geliyordu. İçinde bulunduğumuz vapurun sireni uzun süre çaldı ama sanırım duymadılar. Yandan çarptık. İnsanlar panikledi. Ağlayanlar oldu. Buradaki iskeleye yanaştık. Şimdi tekrar seferlerin başlaması için bekliyorum" dedi.

Bir başka yolcu ise, “Birden sis bastı. Görüş mesafesi 3 metre mesafe yoktu. İçinde bulunduğumuz vapur kaçmaya çalıştı. Ama kurtaramadı. Yolcuların arasında çok panik oldu" diye konuştu.

SİS YÜZÜNDEN DENİZ ULAŞIMI DURDU

Şehir hatlarının tüm seferleri iptal edilirken, yoğun sis dolayısıyla bazı İDO seferleri ve araba vapuru seferleri de durdu. İptal edilen seferler, Adalar hariç 17.30'da yeniden başladı.   

VAPUR TEKNEYLE ÇARPIŞTI İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER



EROL GÜNAYDIN'IN KIZI DA VAPURDAYDI

Kaza sırasında vapurda bulunan Erol Günaydın'ın kızı Günfer Günaydın, Twitter'dan paylaştığı mesajlarda, "Vapurdayız. Gemi çarptı. Çok korkunç, arkasına dogru ilerliyoruz... İyiyiz ama vapura çarpanı merak ettim. Bir daha siste kesinlikle binmem" diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!