Van'da şehit olan polisler için tören düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Vanda şehit olan polisler için tören düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2010 10:55

Van'ın Başkale ilçesinde, uyuşturucu operasyonundan döndükleri sırada, meydana gelen trafik kazasında, şehit olan polis memurları için Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Uyuşturucu operasyonundan dönen, Başkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli polislerin bulunduğu otomobilin, dün Albayrak köyü yakınlarında şarampole devrilmesi sonucu şehit olan polis memurları Ramazan Aslan ve Ersin Yılmaz'ın cenazeleri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi morgundan alınarak, Van Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi.

Burada düzenlenen törende konuşan Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, polislilik mesleğinin, süreklilik arz eden bir görev olduğunu belirterek, “Görevi, vatandaşın canı, malı ve emniyetinden sorumlu olmaktır. Bu nedenle polislik görevi, gece gündüz, sıcak soğuk denilmeden yapılıyor” dedi.

Kazanın, Başkale Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin düzenlediği bir operasyon dönüşü sırasında meydana geldiğini hatırlatan Mert, şunları kaydetti:

“Polis memurları, Ersin Yılmaz ve Ramazan Arslan, geçirmiş oldukları elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybederek şehadet mertebesine ulaşmışlardır. Aynı kazada 2 polis memurumuz da yaralanmıştır. Polis memurlarımıza, Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına ve teşkilatımıza, başsağlığı ve sabır dilerim. Yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”

Mert'in konuşmasının ardından Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, şehitler için dua okudu. Duanın ardından şehitlerin cenazeleri, memleketlerine gönderildi.

Bu sırada şehit polis memuru Ersin Yılmaz'ın hamile olan polis eşi Sevinç Yılmaz ile Ramazan Arslan'ın da hamile olan eşi Nurgul Arslan, şehitlerin Türk Bayrağına sarılı tabutlarına kapanarak gözyaşı döktü.

Şehit Yılmaz'ın cenazesi, Ankara Karşıyaka Mezarlığında, Şehit Ramazan Arslan'ın cenazesi ise Samsun'da toprağa verilecek.
Törene, Van Valisi Münir Karaloğlu, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!