Van'da çatışma: Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Sert şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Vanda çatışma: Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Sert şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2022 09:33

Van'ın Çatak ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Sert (30), şehit oldu. Şehidin cenazesi, İl Jandarma Asayiş Filo Komutanlığı'ndaki törenin ardından memleketi Kahramanmaraş'a uğurlanacak.

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Van'ın Çatak ilçesi kırsalına düzenlenen operasyonda, bir grup terörist ile sıcak temas yaşandı. Çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Sert Şehit, olurken, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonlar sürdürülüyor.

Şehit Sert'in cenazesi, Van Jandarma Asayiş Filo Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine uğurlanacak.

Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Sert'in şehadet haberi, Elbistan'daki ailesine ise Kaymakam Hasan Hüseyin Vural, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Recep Üncü ve İlçe Emniyet Müdürü Hakan Kırılmaz tarafından verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) 4 yıl önce katılan ve bekar olan Sert'in ailesinin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit Kürşat Sert, öğle vakti düzenlenecek cenaze töreni sonrası Elbistan'da toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Vanda çatışma: Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Sert şehit oldu

BAKAN SOYLU’DAN ŞEHİT JANDARMA KÜRŞAT SEL İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van’ın Çatak ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Kürşat Sert için başsağlığı mesajı paylaştı.

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Van Çatak ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen kahraman Jandarmamız Kürşat Sert'e Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve Jandarma Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Rabbim, şehidimizin ailesine sabr-ı cemil ihsan eylesin. Makamı âlî olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Sert için İl Jandarma Asayiş Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, şehidin silah arkadaşları ve polisler katıldı.

Haberin Devamı

Vanda çatışma: Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Sert şehit oldu

Şehit Sert'in Türk bayrağına sarılı tabutunun tören alanına getirilmesinin ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişi okundu. Şehit Uzman Çavuş Kürşat Sert'in cenazesi, toprağa verilmek üzere, uçakla memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!