Bakan Yerlikaya açıkladı: 13 gündür kayıp olan Rojin Kabaiş'in başörtüsü bulundu! Rojin'in son görüntüleri CNN TÜRK'te...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2024 16:50

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra, geri dönmeyen üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i (21), arama çalışmaları 13 gündür devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van Gölü kıyısında Rojin Kabaiş'in başörtüsünün bulunduğunu açıkladı. Öte yandan kayıp Rojin'in son görüntülerine CNN TÜRK ulaştı. Görüntülerde Rojin Kabaiş, sahilde yürürken görülüyor.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, 27 Eylül'de Van'da Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdundan ayrıldıktan sonra kaybolan Rojin Kabaiş'i arama çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, "Bugün Van Gölü kıyısına vuran ve Rojin kızımıza ait olduğu ailesi tarafından belirlenen başörtü bulunmuştur" dedi.

Bakan Yerlikaya açıkladı: 13 gündür kayıp olan Rojin Kabaişin başörtüsü bulundu Rojinin son görüntüleri CNN TÜRKte...

Yerlikaya, 13 gündük kayıp olan Rojin Kabaiş'i arama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Konu ile ilgili Van Emniyet Müdürlüğü tarafından farklı birimlerden özel ekipler kurulmuştur. Ekiplerimiz tarafından üniversiteye ait tüm kamera görüntüleri, geliş- gidiş olmak üzere toplam 350 saatlik kayıt izlenmiştir. Bardakçı ve Çitören mahalleleri haritalandırılmış, toplam 12 kamera bulunmuş ve 275 saatlik bir kayıt olacak şekilde araç ve şahıslarla alakalı inceleme yapılmıştır" dedi.

Bakan Yerlikaya açıkladı: 13 gündür kayıp olan Rojin Kabaişin başörtüsü bulundu Rojinin son görüntüleri CNN TÜRKte...

Haberin Devamı

Bakan Yerlikaya, "Üniversitenin ulaşım araçlarından kamera kaydı yapan araçların 120 saatlik kayıtları incelenmiştir. Elde edilen tüm iz, emare, delil ve delil olabilecek görüntüler netleştirilmek için Van Jandarma Kriminal Başkanlığı’na gönderilmiştir. Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan dip taraması yapmak için Çanakkale ilimizden sonar cihazı getirilmiş ve çalışmalara başlanılmıştır. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, itfaiye ve Kızılay olmak üzere dalgıç, arama köpekleri, drone, bot/ gemi, helikopter, itfaiye aracı, mobil radar cihazı ile 24 saat esaslı göl ve kara alanında çalışmalar yapmış; müştemilat, metruk alanlar, sazlık ve logar alanları 50 ekip ve 250 personel ile 24 saat esaslı incelenmektedir. Rojin kızımızı bulmak için arama çalışmalarımız 24 saat esasına göre aralıksız sürdürülmektedir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ROJİN'İN SON GÖRÜNTÜSÜ CNN TÜRK'TE

Öte yandan Rojin Kabaiş'in son görüntüleri ortaya çıktı. CNN TÜRK ulaştığı görüntülerde Rojin Kabaiş sahilde yürürken görülüyor.

Bakan Yerlikaya açıkladı: 13 gündür kayıp olan Rojin Kabaişin başörtüsü bulundu Rojinin son görüntüleri CNN TÜRKte...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!