Van ve Diyarbakır'da 4 şehit

Güncelleme Tarihi:

Van ve Diyarbakırda 4 şehit
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 22, 2011 23:18

İlk acı haber Van'dan geldi. Çatak İlçesi'nde akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmalarda 1 asker, 2 köy korucusu şehit olurken, 2 korucu da yaralandı. Diyarbakır'da bugün Yunus polis ekibine düzenlenen saldırıda ise 1 polis şehit oldu. Şehit polisin 26 Temmuz'da teröristlerin ses bombalı saldırısından yaralı olarak kurtulduğu ortaya çıktı. Saldırının ardından şehit olan Mehmet Emin Çakır’ın arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Bir polis memuru 'Mehmet Emin nasıl ölür?' diyerek feryat etti.

BAKIM İÇİN TAMİRCİYE GİTTİLER

PKK’lı teröristler Diyarbakır merkez Sur İlçesi’nde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün oluşturduğu 'Güven Timi'nde motosikletli olarak görev yapan Yunus ekibini hedef aldı. Kente gelen turistlerin yoğun olarak bulunduğu tarihi Surları ziyaret ettiği Turistik Caddesi üzerinde motosikletle görev yapan polis memurları Mehmet Emin Çakır (26) ile Erman Tosun, saat 10.45’de kullandıkları motorun bakımını yaptırmak için aynı cadde üzerindeki bir motosiklet tamircisine gitti. İki polis memurunun tamircilerle görüştüğü sırada yaya olarak gelen 2 terörist, polis ve tamircilerin üzerine uzun namlulu silahlarla yaylım ateşi açtı.

ÅžEHÄ°T POLÄ°S MEMURUNUN ARKADAÅžLARI YIKILDI

TERÖRİSTLER YAYA OLARAK KAÇTI

/images/100/0x0/55eb2d92f018fbb8f8b0650f
Açılan ateşte polis memurları Mehmet Emin Çakır ve Erman Tosun ağır, tamirciler Mehmet Nuri Aba ile Serdar Çelikel ise hafif yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristler yaya olarak olay yerinden kaçarken, yaralılar ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan polis memuru Mehmet Emin Çakır, yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Devlet Hastanesi’nde ilk müdahaleleri yapılan diğer yaralılar da Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevkedildi. Boynuna ve kalbine 2 kurşun isabet eden ve durumu ağır olan polis memuru Erman Tosun da burada ameliyata alındı. Bacaklarından yaralanan motosiklet tamircileri Mehmet Nuri Aba ile Serdar Çelikel’in durumlarının iyi olduğu belirtildi.

DAHA ÖNCEKİ BOMBALI SALDIRIDAN YARALI KURTULMUŞ

Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Mehmet Emin Çakır’ın kentte merkez Kayapınar İlçesi Sanayi Sitesi’nde yer alan Motosikletli Timler Amirliği’ne teröristlerin attığı ses bombasında yaralanan 5 polis memuru arasında olduğu ortaya çıktı. PKK’lı teröristler 26 Temmuz 2011 günü Sanayi Sitesi’nde daha önce karakol olarak kullanıldıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Motosikletli Timler Amirliği’ne dönüştürülen binanın önündeki polisleri hedef aldı. Teröristlerin el bombalı düzenlediği saldırıda 5 polis memuru hafif yaralanmıştı.

Saldırıda yaralanan 5 memur arasında bugün PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Mehmet Emin Çakır’ın da bulunduğu belirtildi. O saldırıda hafif yaralanan Çakır’ın tedavisinin ardından görevine devam ettiği ifade edildi. Şehit Çakır’ın cenazesi yapılan tören ardından toprağa verilmek üzere memleketi Malatya’ya gönderilecek.

DİYARBAKIR'DA POLİSE BURADA SALDIRDILAR / WEB TV  

POLİS ALARMA GEÇTİ

1 polis memurunu şehit eden, biri polis 3 kişiyi de yaraladıktan sonra yaya olarak kaçan teröristlerin yakalanması için kentte geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Özel Hareket polislerinin katıldığı operasyonda teröristlerin kaçtığı mahalleler abluka altına alınırken, kentin tüm giriş ve çıkışları tutuldu. Polis helikopterleri operasyona havadan destek verdi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin geniş kapsamlı operasyonunda görgü tanıklarının verdikleri eşgaller üzerinde çalışmalarının sürdürürken 2 kişiyi gözaltına aldı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, gözaltına alınan 2 şüpheliyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve olayın faili olup olmadıklarınını araştırıldığını söyledi.

Vali Mustafa Toprak, saldırının gerçekleştirildiği bölgede incelemelerde bulundu. Toprak, polislerin turistlerin yoğun olarak bulunduğu cadde üzerine Yunus ekibi olarak motosikletle görev yaptığını belirtti. Toprak, polislerin esnaflarla görüştüğü sırada saldırının gerçekleştiğini ifade ederek, "Şimdilik 2 kişi olduğu belirlenen kişilerce uzun namlulu silahlarla taranmak suretiyle olay gerçekleşmiştir. 1985 doğumlu bekar bir polisimiz şehit oldu. Bir polisimiz ağır yaralı hastanede ameliyata alındı. İki esnaf arkadaşımız ayaklarından yaralı, hayati tehlikeleri yok. Şu anda özel harekat timleri başta olmak üzere polisimiz tüm Diyarbakır’da operasyonlarını sürdürüyor, helikopterlerimizde havalandı. İnşallah en kısa zamanda ele geçireceğiz" dedi.

KAÇARKEN BIRAKTIKLARI ÇANTADA EL BOMBASI BULUNDU

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kaçarken olay yeri yakınlarında bir sırt çantasını bıraktıkları belirlendi. Polis, çantanın içinde bomba olabileceği şüphesiyle bölgeyi güvenlik şeridiyle çevirip incelemeye aldı. İncelemede çantanın içinde 2 el bombası ile uzun namlulu silahlara ait şarjör ve kurşunlar bulundu.

VAN'DA ÇATIŞMA: 3 ŞEHİT

Çatışma, dün akşam saat 20.00 sıralarında Çatak İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Melkuşan Yaylası Körüklü Vadisi bölgesinde yaşandı. Bölgedeki operasyonlarını sürdüren asker ve korucular, bir grup PKK'lı teröristle karşılaşmaları üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 asker ve 1 köy korucusu şehit olurken, 1'i ağır 3 korucu da yaralandı. Yaralı koruculardan biri kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralılar, bölgeye sevk edilen helikopterlerle Van Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, kobra tipi helikopterlerin desteğiyle de geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi. İstanbul Ümraniye doğumlu şehit er Doğan Göçer'in Van'da yapılacak olan ilk törenin ardından memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesi Tepedoğan köyüne uğurlanacağı belirtilirken, şehit köy korucuları Bedri Esin ile Sabri Işıkal'ın cenazeleri de Çatak ilçesinde düzenlenecek olan törenin ardından toprağa verilecek.

Haberin Devamı

ÅžEHÄ°T ER DOÄžAN GÖÇER’İN BABA EVÄ°NE ATEÅž DÜŞTÃœÂ

/images/100/0x0/55eb2d92f018fbb8f8b06511
Çatışmada şehit olan er Doğan Göçer’in İstanbul Ümraniye’deki baba evine acı haber ulaştı. Görevli askerler, saat 00.30 sıralarında şehit er Göçer’in Ümraniye’deki baba evine gelerek acı haberi verdi. Oğullarının çıkan çatışmada şehit olduğunu öğrenen Göçer ailesi sinir krizi geçirdi. Askeri görevliler acılı aileyi sakinleştiremeyince sağlık ekiplerinden yardım istedi. Şehit askerin annesi Fatma Göçer, babası Osman Göçer ve kız kardeşleri Ümraniye Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Haberi alarak hastaneye gelen şehidin amcası Ali Rıza Göçer, çatışmadan yaklaşık bir saat önce yeğeniyle görüştüğünü belirterek, "Yeğenimle akşam saat 19.00 sıralarında görüşmüştük. Kendisi 15- 20 gün içinde izne gelecekti" dedi. Şehit er Göçer’in ailesinin hastanedeki tedavisi sürüyor.

ŞEHİT ER DOĞAN GÖÇER'İN FOTOĞRAFLARI


ŞEHİDİN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ / WEB TV

ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA

Şırnak’ın Cizre İlçesi yakınlarında Küpeli Dağında bu sabah saatlerinde başlatılan operasyonlar devam ederken, hareket halinde tespit edilen teröristlerle sıcak temas sağlandı. Kırkağaç ve Yağızkaymak bölgelerinde halen devam eden çatışmalarda 1 teröristin öldürüldüğü öğrenildi. Bölgeye, skorsky helikopterleri ile sürekli jandarma komandolar sevk ediliyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!