Van Gölü'ne deniz otobüsü

Güncelleme Tarihi:

Van Gölüne deniz otobüsü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bitlis Valisi Keramettin Köksal, Van Gölü'nde kullanılmak üzere 2 deniz otobüsü alınması konusunda Başbakanlığa teklifte bulundu. Vali Köksal, hazırlanan raporu Başbakan Mesut Yılmaz'a ilettiklerini belirterek, ‘‘Bitlis'in Tatvan ilçesi ile Van arasında 4 saatte yapılan feribot seferlerini 40 dakikaya indirmek için 2 deniz otobüsü alınması içih Başbakanlığa teklifte bulunduk. Gerek vatandaşların terör korkusunu giderecek, gerekse turizmin canlanmasına neden olacak deniz otobüsleri, Van ile Tatvan arasında karşılıklı gidiş- geliş hizmetlerinde rahatlatma sağlayacaktır’’ dedi.

Sarayiçi'ne para dayanmıyor

AŞIRI yağışlar ve Bulgaristan'ın barajlardan su bırakması yüzünden Edirne Sarayiçi ve Balkan Şehitliği her yıl sularla kaplanıyor. Yaklaşık 1 metre yüksekliğinde göl olan Sarayiçi, belediyeye pahalıya patlıyor. CHP'li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bu olaydan büyük zarar gördüklerini belirterek şöyle dedi: ‘‘Sular yüzünden asfaltlar kabarıyor, çevre düzeni bozuluyor. Biz Kırkpınar Güreşleri'ni yapmak için burayı yeniden düzenlemek zorunda kalıyoruz ve her yıl boş yere 50 milyar lira harcıyoruz. Suyun önlenmesi için Tunca Nehri üzerine mutlaka baraj yapılması gerekir.’’

15 yıl sonra konuştu

AĞRI'nın Hamur İlçesi Seslidoğan Köyü'nde yaşayan ve menenjit hastalığı nedeniyle konuşamayan Kudret İlhan, 15 yıl sonra tedavi edilerek konuştu. Mustafa İlhan, 15 yıl önce menenjite yakalanarak konuşma yeteneğini yitiren kızı için, Hamur Kaymakamı Özlem Gevrek'ten yardım istedi. Kaymakam Gevrek, Kudret İlhan'ın tedavisinin mümkün olduğunu öğrenince, genç kız, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın desteğiyle, Erzurum Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Tedavisi tamamlandığında konuşmaya başlayan Kudret İlhan, ‘‘Yeniden doğmuş gibiyim. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!