VALİYE İSYAN

Güncelleme Tarihi:

VALİYE İSYAN
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2001 00:00


Yunus ERDOĞAN
Haberin Devamı

Ecevit'e Burdur'dan şikayet yağdı

İl Genel meclisi üyeleri, Başbakanlığa gönderdikleri dilekçede ‘‘Uyumlu çalışmayan Vali Kadir Koçdemir'in kentimize atanmasını istemiyoruz’’ dedi.

BURDUR Valisi Kaya Uyar'ın yaş haddinden 5 Şubat'ta emekliye ayrılması, yaklaşık 1 ay önce merkeze alınan Vali Kadir Koçdemir'in yeniden kente atanabileceği ihtimali, ortalığı karıştırdı. Çeşitli partilerden 15 il genel meclisi üyesi, Başbakanlığa şikayet dilekçesi gönderdi.

UYUMLU ÇALIŞMIYOR

Yaklaşık 6 aylık görev süresi içerisinde kendileriyle ters düşen Vali Koçdemir'i istemeyen, il genel meclisi üyeleri, ‘‘Uyumlu çalışmayan Vali Kadir Koçdemir'in yeniden atanmasını istemiyoruz’’ dedikleri dilekçe ile isteklerini Başbakan Bülent Ecevit'e bildirdi.

YEREL POLİTİKACILAR

İl Genel Meclisi toplantılarında özellikle ‘‘Strateji Merkezi’’ konusunda üyelerle ters düşerek ‘‘Bundan böyle muhatabım değilsiniz’’ diyen Vali Koçdemir, Burdur'un yerel politikacıları tarafından istenmeyen adam ilan edildi.

Burdur Valisi Kaya Uyar'ın yaş haddinden dolayı 5 Şubat'ta emekliye ayrılması ve yaklaşık 1 ay önce merkeze alınan Kadir Koçdemir'in yeniden atanabileceği ihtimali, kenti karıştırdı. Çeşitli partilerden 15 il genel meclisi üyesinin imzasıyla Başbakanlığa gönderilen dilekçede, ‘‘Uyumlu çalışmayan Vali Kadir Koçdemir'in yeniden atanmasını istemiyoruz’’ denildi.

MERKEZE ALINMIŞTI

Geçen yıl mayıs ayında Burdur'a atanan Vali Kaya Uyar, 3.5 ay sonra bakanlık tarafından merkeze alınmış, yerine ise Kadir Koçdemir atanmıştı. Hukuk savaşı başlatan Uyar, 1 ay önce Yargıtay kararıyla yeniden dönerken, Koçdemir de merkeze alınmıştı. Ancak Vali Uyar, yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılınca, Koçdemir'in yeniden geri dönme ihtimali belirdi.

ÜYELERE TERS DÜŞTÜ

Bu gelişme, yaklaşık 6 aylık görev süresi içerisinde kendileriyle ters düşen Vali Koçdemir'i istemeyen, il genel meclisi üyelerini harekete geçirdi. Başkanlık yaptığı İl Genel Meclisi toplantısında özellikle ‘‘Strateji Merkezi’’ konusunda üyelerle ters düşerek ‘‘Bundan böyle muhatabım değilsiniz’’ diyen Koçdemir, istenmeyen adam ilan edildi.

İşte şikayetin mektubu

Valİ Kadir Koçdemir'i Başbakanlığa şikayet içeren dilekçeye, il genel meclisi üyeleri; Ahmet Aksoy, Mehmet Arslan, Mehmet Karagöz, Zeki Yaşar, İsmet Hotan, İlyas Divarcı, Osman Erçiftçi, Halil Akçay, Ahmet Çelik, Ömer Vergili, Mehmet Ali Uysal, Fevzi Demirel, İzzet Türen, Muzaffer Özdemir ve Oktay Bayar imza koydu. 23 Ocak'ta gönderilen dilekçede özetle şu ifadeler yeraldı:

(...Vali Kadir Koçdemir, başkanlık yaptığı toplantıda meclis üyelerini tehdit etmiş ve hakarete varan sözler sarfetmiştir. Tadil edilmiş bütçeyi kabul edip Anayasa Mahkemesi'nce kuruluş yasası iptal edilen Strateji Merkezi için istenen parayı reddettiğimiz takdirde bize karşı yasaları uygulayacağını söylemiş ve ‘‘Sizin bütçeyi nasıl onayladığınızın önemi yok. Daimi encümende gündemi ben belirliyorum. İstediğim şekilde yapacağım ve sizin hiçbir gündem teklifinizi nazara almayacağım’’ demiştir. Sayın Vali, bundan sonra bizleri muhatap almayacağını de belirterek, muhatabının muhtarlar olacağını bildirmiştir. Strateji Merkezi için pay ayrılması halinde merkezden para sözü aldığını belirten Vali, aksi halde bu paraların istenemeyeceğini öne sürmüş ve ‘‘Burdur için hiçbir proje üretmeyeceğim. Burdur'a bir çivi bile çakmadan geldiğim gibi gitmesini bilirim’’ demiştir. Daha buna benzer birçok anti demokratik tavır ve sözlerle il genel meclisi iradesini küçültücü beyanlarda bulunmuştur. Bu sözlere ilişkin kayıtlar Özel İdare Müdürlüğü'nen kasetlerinde mevcuttur. Sayın Vali, idari uygulamalarıyla da kent halkında rahatsızlık uyandırmaktadır. Sonuç olarak eski Vali Kadir Koçdemir'in yeniden Burdur'a atanmasını istemediğimizi yüksek ve yüce takdirlerinize arz ederiz...)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!