Vali Öztürk'ten Erzurum'a duygusal veda

Güncelleme Tarihi:

Vali Öztürkten Erzuruma duygusal veda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2013 11:45

SON kararname ile Antalya’ya atanan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, veda gecesinde duygusal anlar yaşadı. Yahya Kemal Beyatlı’dan şiir okuyan Vali Öztürk, "Ben de kabul ederseniz, Erzurum vatandaşıyım" dedi.

Haberin Devamı

Palandöken’deki Xanadu Otelde dün düzenlenen akşam yemeğinde Aksaray Valisi Selami Altınok, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Ahmet Küçükler, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, vali yardımcıları, kaymakam, belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri hazır bulundu.

Erzurum’a ilk olarak Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne öğrencisi olarak geldiğini ve bir yıl okuduğunu anlatan Vali Sebahattin Öztürk, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesi atandığı kenti büyük sınava hazırladığını belirtti. Erzurum’da 3 yıl 8 ay görev yaptığını vurgulayan Öztürk, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Yahya Kemal Beyatlı’nın, "Ruhum ve varlığımla ben de sizdenim/ Dünyada ve ahirette vatandaşlarım benim" dizelerini okudu. Duygusal konuşmasını sürdüren ve gözleri yaşaran Vali Öztürk’ün "Ben de kabul ederseniz Erzurum vatandaşıyım ve hemşehrisiyim" demesi alkışlandı.

Haberin Devamı

Eşi ve çocukları ile Erzurum’dan çok güzel anılarla ayrıldıklarını ifade eden Öztürk, her vedanın üzüntü kaynağı olduğunu söyledi. Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu akşam, Erzurum’da uzun süre kaldığım için, kendi memleketim olan Trabzon’dan biraz daha uzaklaştığım için biraz daha üzüntülüyüm. Erzurum’da hayatımızı renklendirdiğiniz ve zenginleştirdiğiniz için herkese teşekkür ediyorum."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!