Üzmez'e madeni para attılar

Güncelleme Tarihi:

Üzmeze madeni para attılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2009 10:46

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 11 ay önce düzenlenen operasyon kapsamında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan hakkında dava açılan yazar Hüseyin Üzmez'e bugünkü duruşmadan önce madeni para atan bir kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

ÜZMEZ İŞTE BÖYLE ÇIKTI ADLİYEDEN

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde 14 yaşındaki B.Ç.’ye ‘cinsel istismarda’ bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Vakit Gazetesi yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez’in bugünkü duruşması sadece 7 dakika sürdü. Bir önceki duruşmada adliye önünde kadınların yumurtalı ve şemsiyeli saldırısına uğrayan Üzmez, bugünkü duruşmaya adliyenin arka kapısından girdi, duruşma sonunda adliye otoparkında bekleyen bir otomobile binerek uzaklaştı.

Mudanya İlçesi'nde geçen Nisan ayında, B.Ç. adındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Hüseyin Üzmez, Adli Tıp Kurumu'nun ‘B.Ç.'nin beden ve ruh sağlığının bozulmadığı’ yönünde rapor vermesi üzerine tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak’ suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Hüseyin Üzmez’in bugün yapılan 5'inci duruşmasında, Kadın Platformu üyeleri protestoda bulundu.

Haberin Devamı

DÖVİZLİ SLOGANLI PROTESTO

Sabahın erken saatlerinde adliye önüne gelen protestocu kadınlar, yanlarında getirdikleri düdükleri çalıp, ‘Üzmez seni yumurtaya boğarız’, ‘Üzmez’i kadınlar hakladı’, ‘Tacize, tecavüze, şiddete son’, ‘Kendi yaşamımızda söz hakkı istiyoruz. Alacağız’, ‘Yaşasın kadın dayanışması’, ‘Evde sokakta özgürlük istiyoruz alacağız’, ‘Tacizi tecavüzü aklayanları, haklayacağız’, ‘Üzmez’i aklayanları haklayacağız’ ve üzerinde terlik bulunan ‘Üzmez sen hiç terlik yedin mi’ yazılı dövizler taşıdı.

10 kadın protestocu, ‘Üzmez seni haklamaya geldik’, ‘Bizi üzeni biz de üzeriz’ sloganı attı.

MADENİ PARA ATANA GÖZALTI

Hüseyin Üzmez’i bir önceki duruşmada şemsiye ve yumurta atan öfkeli kalabalığın elinden güçlükle kurtaran Bursa polisi bu duruşmada geniş güvenlik önlemleri aldı.

Bursa Kadın Platformu üyelerinin kendisini beklediğini öğrenen Hüseyin Üzmez bu duruşmaya adliyenin arka kapısından girdi. Üzmez’e bu sırada madeni para atan 29 yaşındaki O. A. gözaltına alındı. Üzmez, yargılamanın yapılacağı saati duruşma salonunun önünde değil bir alt katta bekledi.

Haberin Devamı

Hüseyin Üzmez’in bugün yapılan duruşmasında diğer sanık B.Ç.’nin annesi Livaze Ç. avukatı Emin Ali Kav ile B.Ç.’nin savunmasını üstlenen avukatları hazır bulundu. 7 dakika süren duruşmada Üzmez’in Avukatı Emin Ali Kav, mağdur olan çocuğa ailesinin avukat tuttuğunu belirtip, Bursa Barosu’nun tahsis ettiği avukatın çekilmesini önerdi. Mahkeme Başkanı bu teklif üzerine avukatı, ‘Buna sizin hakkınız yok’ diyerek uyardı.

YENİ RAPOR BEKLENECEK

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kadir Ünal, İstanbul Adli Tıp Kurulu 6. İhtisas Dairesi’nin B.Ç.’ye verdiği ‘mağdurun ruhsal sorunu olmadığını’ içeren raporu yok kabul etmesi nedeniyle, mağdur olan çocuğun bu kez İstanbul Adli Tıp Kurulu Genel Kurulu’nda 16 Nisan günü hazır bulundurulup tekrar kontrol edilmesi, mağdur avukatların sanık hakkında ‘alıkoymak’ suçundan dava açılması için Yalova Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı başvuru sonucunu beklenmesi için duruşmayı 26 Mayıs gününe erteledi.

Haberin Devamı

‘KADER ALLAH'TAN, TAKDİR MAHKEMEDEN’

Hüseyin Üzmez, kadınların tepkisinden çekinerek arka kapıdan girdiği adliyeden, otoparkta bekleyen bir erkeğin kullandığı otomobile binerek ayrıldı.

Üzmez duruşmayla ilgili soru yönelten gazetecilere, “Kader Allah’tan, takdir mahkemeden” yanıtını verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!