Uzaydan görülen heykeller araştırılacak

Güncelleme Tarihi:

Uzaydan görülen heykeller araştırılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2010 11:53

Dünyanın 12 farklı ülkesinde yaptığı ve uzaydan görülebilen heykeller nedeniyle ‘Kainata Taşlarla Fısıldayan Adam' olarak da tanınan Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers'ın, Kapadokya bölgesinde yaptığı heykeller İl Genel Meclisi tarafından incelenecek. Meclis tarafından oluşturulan komisyon, heykellerinin yapılış amacını araştıracak.

Haberin Devamı

İşte uzaydan bile görünen o heykeller / Foto Galeri

İl Genel Meclisinde, AK Parti'li 7 encümen üyesinin verdiği teklif doğrultusunda, İl Genel Meclisi Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers'in Nevşehir’in Göreme beldesinde bulunan Karadağ mevkiinde yaptığı ve uzaydan görülebilen heykellerin yapılış amacını araştırma kararı aldı. AK Parti'li encümen üyeleri Ömer Cerit, Ünal Şenel, Yüksel Kızıltepe, Bekir Duruer, Ahmet Aydın, Kazım Sunar ve Mustafa Uçar tarafından verilen teklifin oy çokluğu ile kabul edilmesi ardından Ömer Cerit başkanlığındaki İl Genel Meclisi İnceleme ve Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı. 10 Ekim 2010 tarihinde, Araştırma ve İnceleme Komisyonu İl Genel Meclisi'nin bu ayın son oturumunda yaptığı inceleme ve araştırma sonuçlarını açıklayacak. Komisyonun İl Genel Meclis Üyeleri’ne Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers’ın 230 kişinin çalışması ile 10 bin 500 ton taş kullanarak 3 yılda tamamladığı heykellerin, yapılış amacını, neden Kapadokya’da yapıldığını ve yapım finansmanının nasıl karşılandığını açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers, 29 Mayıs 2010 tarihinde tamamladığı ve ‘Zaman ve Mekan, Hayatın Ritmi’ ismini verdiği projesinin tamamlanması nedeniyle düzenlenen törende şöyle demişti:
“Eserlerimi yaptığım yerlerdeki tarihi ve doğal dokuya çok fazla önem veriyorum. Türkiye'de, Kapadokya bölgesinin en önemli merkezlerinden Göreme beldesini tercih ettim. 12 farklı ülkedeki heykellerin yapımında 5 bin kişi çalıştı. Yaptığım heykellerin ana teması; zaman ve yerdir. Heykellerde kullandığım taşların özellikle bölge dokusuna uygun olmasına dikkat ediyorum. Heykellerde ayrıca eski insanların yaşam tarzlarını anlatmak istiyorum. Ortaya çıkan bu muhteşem eserlerin yapımında çalışan taş işçilerine yürekten teşekkür ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!