Uzanlar'ın çiftlik baskını davasında kaset krizi

Güncelleme Tarihi:

Uzanların çiftlik baskını davasında kaset krizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2007 15:48

GENÇ Parti Genel Başkanı Cem Uzan ve 21 kişi hakkında, Uzan ailesinin Pamukova Bakacak Köyü’ndeki eski çiftliklerine baskın düzenledikleri iddiasıyla açılan davada, çiftliğin girişindeki güvenlik kamerası kayıtlarının incelenememesi sorun oldu.

Haberin Devamı

Pamukova Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu avukatları Mehmet Kalay ve Yetkin Özcan ve Cem Uzan’ın avukatı Koray Kalay, sanıklardan Soner Ç.'nin avukatı Hayriye Koç ile diğer 20 sanığın avukatı Ferhat Ünalan katıldı.

Duruşmada çiftlikte bulunan ve baskın sırasında çekilen görüntülerin yer aldığı güvenlik kamera kayıtlarının çözülememesi nedeniyle görüntülerin nereye gönderileceği görüşüldü.

Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal laboratuvarına gönderilen güvenlik kamerası kayıtlarının çözülememesi üzerine geri gönderilen kasetlerin

Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Dairesi’ne gönderilmesi istendi. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü’nde olmayan sistemin Jandarmada olup olmadığının da öğrenildikden sonra kasetlerin gönderilmesi yönünde karar alındı.

Haberin Devamı

TMSF avukatlarından Mehmet Kalay görüntülerin CD ve DVD ortamında çözünürlüğü yüksek olarak nerede çözüleceğinin araştırılmasını da istedi. Bu konuda TMSF olarak da araştırma yapacaklarını da söyledi.

Sanık avukatlarından Ferhat Ünalan ise duruşmada görüntülerin hızlı kayıt olduğunu söyleyerek, “Girişteki kamerada araçlar hızlandırılmış şekilde içeri giriyorlar. Sonra da ağaçlar ve yol var” dedi.

Sanıkların diğer avukatı Hayriye Koç ise görüntülerin fazla çözünürlüğünün yükseltilmesine gerek olmadığını söyleyerek “Çıplak gözle de burada izleyebiliriz” dedi.

Duruşma kasetlerin incelenmesi ve deşifresinin yapılması için Jandarma Genel Komutanlığı’dan bilgi alındıktan sonra buraya gönderilmesi yönünde karar alarak duruşmayı 13 Şubat 2008 tarihine erteledi.

Uzan ve 21 kişi hakkında, 2004 yılında çiftlik baskını nedeniyle açılan davada, ‘hürriyeti tehdit, bu suça azmettirme’ ve ‘hakkı olmayan mala tecavüz’ suçlarından 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!