Uzan'ın çiftlik baskını davasında kaset krizi

Güncelleme Tarihi:

Uzanın çiftlik baskını davasında kaset krizi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2008 14:54

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ve 21 adamı hakkında, Pamukova İlçesi’nde daha önce Uzan ailesine olan ve TMSF tarafından el konulan çiftliğe baskın düzenledikleri iddiasıyla açılan dava, çiftlikte VHS kasede kaydedilen güvenlik kameralarının çözümü, yaklaşık bir yıldır yapılamadığı için karara çıkamıyor.

Haberin Devamı

Son olarak Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı’na gönderilen kasetlerinin çözümü, Jandarma Kriminal Dairesi Başkanlığı da ‘Kasetlerin çözümü uzun sürer. Çözümü istenilen bölümlerin belirtilmesi’ istemi nedeniyle yine yapılamadı.

Pamukova Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya TMSF avukatlarından Yetkin Özcan, Cem Uzan’ın avukatları Koray Kalay, Hayriye Koç ve Mehmet Ferhat Ünalan katıldı. Mahkeme hakimi çözümü için daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen ancak burada çözümü yapılamadığı için Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Dairesi Başkanlığı’na gönderilen çiftliğin güvenlik kamera kayıtlarıyla ilgili gelen yazıyı okudu.

Jandarma Kriminal Dairesi Başkanlığı kasetlerin DVD formatına aktarılmasının uzun zaman alacağını belirttiği yazıda “Çözümü ve aktarılması uzun süre alıyor. Hangi bölümlerin istendiğinin bildirilmesini” diye talepte bulundu.

Haberin Devamı

Bunun üzerine mahkeme Kriminal Dairesi Başkanlığı’na olay günü villaya giriş ve çıkış yapanlara ilişkin görüntüler bina veya çevresinde kazı veya diğer faaliyetleri kimlerin yaptığına dair kayıtların çözümünün yapılmasını için talimat yazılmasına karar verdi. Mahkeme kasetlerin çözümünün uzun süreceğinden dolayı davayı da 21 Mayıs tarihine erteledi.

Cem Uzan'ın eski çiftliklerindeki güvenlik kamera kayıtlarına TMSF 2004 yılındaki baskın sonrasında el koymuştu. Süren yargılama sırasında da kasetler Pamukova Cumhuriyet Savcılığı adli emanetinde bulunmuştu. VHS kasede kayıt edilen 2 kasetten oluşan görüntüler sıkıştırılmış görüntü olduğundan çözümü yapılamadı. Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ve 21 adamı hakkında, 2004 yılında Pamukova’daki çiftlik baskını nedeniyle açılan davada ‘Hürriyeti tehdit, bu suça azmettirmek’ ile ‘Hakkı olmayan mala tecavüz’ suçlarından 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!