Uyuşturucu ticaretiyle suçlandılar

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu ticaretiyle suçlandılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 21:28

Grup Yorum üyelerine yanlışlıkla "Uyuşturucu ticareti" suçlamasında bulunuldu.

Haberin Devamı

SULTANGAZİ'DE karakola gerçekleştirdiği saldırıda ölen canlı bomba İbrahim Çuhadar'ın cenazesinin Adli Tıp'tan alınması sırasında gözaltına alınarak terör örgüt üyeliği ve propaganda suçlaması ile mahkemeye sevk edilen Grup Yorum'un iki üyesinin de aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında, sorgu tutanağının sevk bölümüne yanlışlıkla "uyuştucu ticareti yapmak"  yazıldı. Şüphelilerin avukatlarından Oya Aslan ise yanlışlığın matbu tutanak kullanılması nedeniyle ortaya çıkmış olabileceğini söyledi. Sorgu esnasında uyuşturucu ticaretine ilişkin hakim tarafından hiç bir şekilde soru sorulmadığını ifade eden Avukat Aslan, "Hakimin dosyayı ne kadar dikkatli okuduğu da böylelikle anlaşılmış oldu" dedi.

İLK SAYFADA ÖRGÜT ÜYELĞİ SUÇLAMASI, ÜÇÜNCÜ  SAYFADA UYUŞTURUCU TİCARETİ

Haberin Devamı

İstanbul 2'No'lu Hakimi Süleyman Karaçöl'ün 17 Eylül 2012'de yaptığı sorguya ilişkin 10 sayfalık tutanağın ilk sayfasında şüphelilerin "Terör örgütü adına suç işlemek suretiyle Silahlı Terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanma talebi ile sevk edildikleri belirtildi. Grup Yorum'un solisti Selma Altın ile kemancısı Ezgi Dilan Balcı'nın da bulunduğu 17 kişinin kimlik bilgilerinin ardından aynı tutanağın 3'üncü sayfasına ise bu kez "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan şüpheliler hakkındaki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın (TMK 10'uncu maddesi ile görevli) 17 /09/2012 tarih ve 2012/1892 soruşturma sayılı yazısı ve ekindeki belgeler okundu" diye yazıldı.  Tutanağın devamında ise hakları hatırlatılan şüphelilerin sorguları yer aldı.

ÖRGÜT ÜYELİĞİ İDDİASIYLA TUTUKLANDILAR

Tutanakta, yapılan sorgunun ardından Osman Beyazkaya, Feridun Osmanağaoğlu, Doğan Taştan, İlkay İşler, Musa Kurt, Sibel Kırlangıç, Cansu Öztürk ve Bahar Kurt'un DHKP/C  terör örgütü üyesi oldukları gerekçesi ile tutuklandıkları belirtildi. Terör örgütünün internet sitesinde basın açıklaması yapılacağını açıklayarak eyleme davet ettiği, şüphelilerin de bu eyleme iştirak ettikleri, engellemeye çalışan kolluk görevlilerine engel oldukları, taş atttıkları Musa Kurt'un müdahalede bulunan polislerin resmini çektiği ifade edildi.  Şüphelilerden İlkay İşler'in ise verdiği adresin çelişkili olduğu 1,5 ay önce Türkiye'ye giriş yaptığını beyan ettiği, bu nedenle serbest kaldığında yurt dışına kaçma şüphesinin bulunduğu, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı, tutuklama tedbirinin ölçülü olduğunun değerlendirildiği kaydedildi.

"TUTUKLAMA ÖLÇÜLÜ OLMAZ"

Haberin Devamı

Selma Altın ve Ezgi Dilan Balcı'nın da arasında bulunduğu 9  kişi hakkında ise tutuklama sebeplerinin bulunduğu ancak adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı, tutuklamanın ölçülü olmayacağı kanaatine varıldığı belirtilerek  yurt dışına çıkış yasağı ve konutu terk etmeme(ev hapsi) tedbirlerinin uygulanmasına karar verilerek serbet bırakıldı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!