Uyuşturucu tacirlerine ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu tacirlerine ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2007 17:13

Yurt dışından getirilen uyuşturucu hapı Türkiye'de pazarladıkları iddiasıyla yargılanan 5'i yabancı uyruklu 13 sanık, 3 yıl 9 ay ile 12 yıl 6 ay arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Haberin Devamı

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar S.Ç, M. K., M.K., M. C., S.Ö., B. E. ile Polonya uyruklu sanıklar J. S. S., P. A. S., N. M. W., S. T. ve D. K. katıldı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, 70 kilogram ağırlığında amfetamin maddesi içeren uyuşturucu hapı Türkiye'ye getirdikleri anlaşılan S., S., W., T. ve K.'yı 12 yıl 6'şar ay hapis, ayrıca toplam 250 bin YTL adli para cezasına çarptırdı.

Hapların Türkiye'de pazarlanmasını sağlamakla suçlanan Rahmi Yelkenci'yi 10, Metin Bayrak'ı 5 yıl, Bülent Etiş'i de 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, Yunanistan'a 380 kilo 294 gram eroin ihraç edilmesine ilişkin görülen davada 24 yıl hapis ve 47 bin 535 YTL adli para cezasına çarptırılan M. K. ile S. Ç., M. K., M. C. ve S. Ö.'e de 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, bu kişileri ayrıca toplam 275 bin YTL adli para cezasına çarptırdı.

Kararla birlikte Ç., K., K., C., Ö. ve E., tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!