Uyuşturucu etkisi yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu etkisi yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 12:48

Elektrikli nargile uyuşturucuya başlangıç mı? 18 yaş altı çocuk ve gençler arasında elektrikli nargilenin yayılması Almanya'da aileleri ve sağlık uzmanlarını endişelendirdi.

Haberin Devamı

Almanya'da 'E-nargile' denilen nikotinsiz elektrikli nargilelerin 18 yaş altı genç ve çocuklar arasında yaygınlaşması aileler ve sağlık uzmanlarını harekete geçirdi.

Sağlık uzmanları E-nargilelerin çocukları sigara ve uyuşturucuya hazırladığı endişesini taşıyor.

Alman Federal Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı Edgar Franke (SPD), E-nargilelerin sigara tiryakiliğine hazırlık olduğu görüşünde.

TEHLİKELİ KARIŞIM

Başbakan Merkel hükümetinin uyuşturucu danışmanı Marlene Mortler (CSU), E-nargilelerdeki sıvıda bulunan nikel, krom gibi kimyasal maddelere dikkat çekti ve bunların çocuk ve gençlerin akciğerleri için tehlikeli bir karışım olduğunu söyledi. Aileler ve öğretmenler de E-nargilelerin okullarda yaygınlaşmasına karşı uyardı.

E-NARGİLE NEDİR
E-nargileler elektrikli sigaralar gibi. İçinde aroma maddeleri bulunuyor. Avrupa'da fiyatı 8 Euro civarında. E-nargileler, elektrikli sigaralar gibi, nikotinsiz ama içinde nargile tadı veren kimyasal maddeler var ve çoğunlukla Çin'de üretiliyor.
İçindeki maddeler genellikle kontrol edilmiyor. Amerikalı kimyagerler 2011 yılında E-nargilelerde nikotin maddeleri bulmuştu.
Federal hükümetin uyuşturucu sözcüsü Mortler, gençliği koruma yasasında değişiklik yapılarak, sigara gibi 18 yaş altındakilere satılmasının yasaklanmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!