Uygarlık yara aldı

Güncelleme Tarihi:

Uygarlık yara aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2005 00:00

Ameliyat sonrası ölen bir hastasının yakını tarafından öldürülen cerrah Prof. Dr. Göksel Kalaycı, hayat verdiği hastalarının dualarıyla uğurlandı. Kalaycı’nın mesai arkadaşı Prof. Keçeli, ‘Bu saldırı ile uygarlığımız onarılması güç bir yara aldı’ dedi.

SİLAHLI saldırı sonucu hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı toprağa verildi. Prof. Kalaycı için İstanbul Üniversitesi’nde yapılan törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Keçeli de, bir bilim adamını yok etmenin, kişisel olarak cezalandırmanın, insan haklarına, yaşam hakkına ve hukuk düzenine saldırı olduğunu söyledi. Keçeli, ‘Bu alçaklıktır. Acımız tarifsiz ve derindir. Bu saldırıyla uygarlığımız onarılması güç bir yara almıştır’ dedi. Üniversitedeki törenin ardından Prof. Kalaycı’nın bayrağa sarılı cenazesi Ataköy 5. Kısım Camii’ne getirildi. Kalaycı’nın eşi Nurlan Kalaycı, ‘Doktorlara sahip çıkılsın. Doktorluk dünyanın en kutsal mesleği. Eşim saat 03.00-04.00’te kalkıp canhıraş şekilde işine koşardı’ diye tepki gösterdi. Cenaze, namazdan sonra Kazlıçeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi.

HASTA VEFASI
/images/100/0x0/55eb3e1df018fbb8f8b483c4

Cenazeye Kalaycı’nın ailesi, yakınları, meslektaşlarıyla birlikte hastaları da katıldı. Kalaycı tarafından 5 yıl önce akciğer ameliyatı yapılan 62 yaşındaki Mustafa Genç, cenazeye katılmak için Sakarya’dan saat 04.30’da yola çıktığını belirterek ‘On binde bir görülen bir hastalığa yakalandım. Hocam ameliyat etti. Hem dini, hem insanlık, hem de minnet borcumu yerine getirmek için geldim’ diye konuştu. Görev yaparken yaralanıp Prof. Kalaycı’nın müdahalesiyle hayata döndürülen bir polis memuru da Nusaybin’den cenaze için İstanbul’a geldi.

Cenazede iki bakan

PROF.
Dr. Necip Göksel Kalaycı için İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen törene hükümeti temsilen iki bakan katıldı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Kalaycı’nın öğretim üyesi arkadaşları birlikte dua etti. Cenazenin Türk bayrağına sarılı tabutu, üniversitenin güvenlik görevlileri tarafından cenaze aracına taşındı. Kalaycı’nın meslektaşı Sağlık Bakanı Recep Akdağ da bir süre tabuta omuz verdi.

Oğluna dayandı
/images/100/0x0/55eb3e1df018fbb8f8b483c6


PROF.
Dr. Kalaycı’nın eşi Nurlan Kalaycı, camideki törende güçlükle ayakta durdu. Nurlan Kalaycı, bir ara eşinin tabutu başına gidip karanfillerle çevrelenmiş fotoğrafına dokunarak veda etti. Taziyeleri kabul eden Nurlan Kalaycı, başını oğlu Gökhan Kalaycı’nın omzuna koyarak gözyaşı döktü.

Teşhis edenlere koruma
/images/100/0x0/55eb3e1df018fbb8f8b483c8

İSTANBUL Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı’nın katil zanlısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Yusuf Cevahir’in, ölen yakını Ahmet Cevahir’e kemoterapi için Almanya’da bulunduğu günlerde refakat ettiği ortaya çıktı. Bu arada polis, bir numaralı delil olan 9 milimetre çapındaki cinayet silahını bulmaya çalışıyor. Cevahir’i teşhis eden, 3’ü doktor 4 görgü tanığı, polis tarafından koruma altına alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!