Utanca tahliye yok

Güncelleme Tarihi:

Utanca tahliye yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2011 00:00

İkisi kardeş dört kız çocuğuna tecavüz davasında, tutuklu 10 sanığın duruşması dün görüldü. Adli Tıp’tan ‘Kızların ruh sağlığı bozulmuştur’ raporu geldiği için 15 yılla yargılanan sanıkların tahliye talebi reddedildi.

Haberin Devamı

SİİRT 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilköğretim öğrencisi ikisi kardeş dört kız çocuğuna tecavüz davasında, tutuklu 10 sanığın duruşması dün görüldü.
Nitelikli cinsel istismar suçundan 15 yılla yargılanan sanıkların avukatlarının tahliye talebi reddedildi. Duruşma, 28 Aralık’a ertelendi. Dünkü duruşmada tutuklu 10 sanık, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun “Dört kız öğrencinin ruh sağlıkları bozuk” raporu nedeniyle, “Nitelikli cinsel istismar suçu”ndan 15’er yıl hapis istemiyle yargılandı.
Aksi bir rapor gelseydi, sanıklar sadece “cinsel istismar” suçundan 3-8 yıl arasında ceza istemiyle yargılanacaklardı. Tahliye talebinin reddedildiği duruşma, 28 Aralık’a ertelendi. Ayrı dosyayla tutuksuz yargılanan 28 sanık, geçtiğimiz cumartesi Batman’da yakalanan başsanık Fahrettin Kuzu ile aynı tarihte, ancak ayrı duruşmada yargılanacak.
Bu arada, Siirt Emniyeti’nin, Fahrettin Kuzu’yu yakalamak için 15 operasyon düzenlediği öğrenildi. Kuzu, İstanbul’un Fatih, Güngören, Bahçelievler ilçeleri ile Yalova’daki operasyonların her seferinde son anda kaçtı. Firar ettikten sonra cep telefonu kullanmayan Kuzu’nun bu kadar geç yakalanmasının bir nedeni de, sabah namazından yatsı namazına kadar, Batman’da kiraladığı ev yakınındaki Masumiye Camisi’nde olmasıydı. Banka hesaplarında hareket tespit edilmeyen, bin lirayla kaçtıktan sonra yakalandığında üzerinden yine bin lira çıkan Kuzu’nun yardım aldığı sanılıyor. Kuzu’nun sık sık ziyaretine gelen orta yaşlı erkeğin, daha önceki bir tecavüz suçundan iki buçuk yıl hapis yatan kardeşi Orhan Kuzu olduğu iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!