Güncelleme Tarihi:
80 yaşında hayatını kaybeden duayen gazeteci Doğan Heper için ilk tören 53 yıl çalıştığı Milliyet gazetesinde saat 11.00’de yapıldı. Törende Doğan Heper’in eşi İffet Heper, kızları Başak Heper Kızıldemir ve Demet Heper, damadı Kanat Kızıldemir ve torunu Efe Kızıldemir taziyeleri kabul etti. Törende konuşan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, “Hepimizin ağabeyi, ustası, hocası olarak ayrılıyor Doğan ağabey. 53 yıl boyunca hayatının en önemli noktası Milliyet oldu. Bugün geride bıraktığı en önemli miras da bu zaten” dedi.
BASIN KONSEYİ’NDE TÖREN
Heper için ikinci tören kurucusu olduğu Osmanbey’deki Basın Konseyi’nde düzenlendi. Çalışanlar pencereden karanfiller atarak Heper’i karşıladı. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Doğan Heper’in eşi İffet Heper ve çocukları Başak ile Demet’e sarılarak “Onun kaybıyla, artık bir eksiğiz. Onu çok arayacağız” dedi.
Heper için son tören Levent Afet Yolal Camisi’ndeydi. Törene Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Doğan Holding ve Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile çocukları BluTV kurucusu ve CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ, Metin Alihan Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bilâ, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan, Yazıişleri Müdürü Tufan Türenç, Heper’le uzun yıllar birlikte çalışan gazeteci-yazar Altan Öymen ile Milliyet yazarları Tunca Bengin, Abbas Güçlü ve Mehmet Tezkan, Hürriyet yazarları Sedat Ergin ve Yalçın Bayer ile gazeteci Oktay Ekşi, CHP Milletvekili İlhan Kesici, Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi ve yüzlerce meslektaşı katıldı. Heper, Zincirlikuyu’da toprağa verildi.
GAZETECİ OLARAK DOĞDU
Eşi İffet Heper: “Eşim gazeteciydi ama herhalde gazeteci olarak doğdu diye düşünüyorum. Biz 45 senelik evliyiz. Ben de gazeteyle birlikte büyüdüm. Çocuklarımız da öyle. İşini çok seven bir insandı. Her zaman adresi Milliyet gazetesiydi. Ben o zamanlar derdim, Milliyet benim kumam. Onun açısından çok güzel bir şey bu. Mesleğini çok seven bir insan. Demek ki kendini sevdirmiş, belirli bir yere gelmiş, doğruluğuyla-dürüstlüğüyle babacan tavrıyla, arkasından söylenen güzel sözler, güzel dilekler. O kadar mutlu oldum ki onun adına. Ne mutlu ona. Onun eşi olmaktan gurur duyuyorum. Son nefesine kadar Milliyet’e bakarak geçen bir 53 yıl.”
HAYATI GAZETECİLİKTİ
Vuslat Doğan Sabancı: Çok değerli bir insandı. Herkesin meslek büyüğü olarak sevdiği ve saygı gösterdiği bir gazeteciydi. Birçok gazeteci yetiştirdi. Hayatı gazetecilikti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, dostlarına ve basın camiasına başsağlığı ve sabırlar dilerim.
BÜTÜN SEKTÖRÜN DUAYENİ
Arzuhan Doğan Yalçındağ: Doğan ağabey bütün sektörün duayeni. Çocukluğumdan beri bildiğimiz, hürmet ettiğimiz büyüğümüzdü. Çok iyi gazeteci, vefalı gazeteci. Sektöre büyük katkıları bulunmuştur. Çok iyi bir aile babası. Çok önemli bir kayıptır Doğan Ağabey. Nurlar içinde yatsın.
BİZLERİN ÖĞRETMENİYDİ
Fikret Bilâ: Doğan ağabeyle 30 yıl birlikte çalıştık. Bizlerin öğretmeniydi. O da Abdi İpekçi’nin öğrencisiydi. Abdi İpekçi’den öğrendiği gazetecilik ilkeleri ve ahlakını bize de öğretti. Çok iyi bir genel yayın müdürü, çok iyi bir gazeteci, çok iyi bir yazardı. Hayatı gazetecilikti. 24 saat gazeteci olarak yaşardı. Onun için en önemli şey haberdi, haber atlatmaktı. Bizleri bu anlayışla yetiştirdi. Sadece Milliyet camiasının değil, Türk basınının öğretmeni diyebilirim.
HEP GAZETECİ GİBİ YAŞADI
Altan Öymen: Gazeteci gibi yaşamak ona ait, onun özelliklerindendi. Genel yayın müdürü olduğu zaman sabahtan itibaren gazetenin başındaydı. Aktif gazetecilikten ayrılıp yazar olarak devam ettikten sonra yine aktifmiş gibi aynı şeyleri yapardı. Hayatı gazetecilikle geçti. Ailesine ve tüm Türk basınına ve Milliyet okurlarına başsağlığı dilerim.